'Çocuklar üzerinde olumsuz etki bıraktı'

Okulların açılıp kapanmasının çocuklar üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulunan...

Okulların açılıp kapanmasının çocuklar üzerindeki etkileri hakkında açıklamalarda bulunan Aydıncak “Hizmet verdiğimiz eğitim üzerinden örneklemek gerekirse bu yaş grubu çocuklarına davranış alışkanlıklarını, eğitmek üzerine yoğunlaşıyoruz. Okulların bir açılıp bir kapanması çocukların üzerinde olumsuz bir etki bırakmıştır. Çünkü bu yaş grubu ancak istikrarlı bir eğitim aldığı zaman davranışlarını geliştirebilir. Düzenli bir eğitim almadıkları için davranış bozukluklarına yol açabilir.” dedi.

“SALGIN DÖNEMİNDE 938 ÖZEL OKUL KAPANDI”

2020 yılından bugüne pandemiden eğitim kurumlarının oldukça fazla etkilendiğini dile getiren Aydıncan “Okullarla ilgili düzenlemelerin daha planlı yapılması gerekirdi. Böylelikle bizlerde velileri daha önceden bilgilendirebilirdik. Anaokulu ve kreşlerin kapanma ile ilgili farklı uygulamalara maruz kalması hem velilerin hem de okul sahiplerinin, maddi ve manevi mağduriyetine sebep olmuştur. Bu süreçte okullara ne yazık ki yeterli destekler verilmemiştir. Pandeminin en çok etkilediği sektörlerin başında eğitim sektörü geliyor. Geçtiğimiz günlerde Bakanlığın açıkladığı rakamlara göre salgın döneminde 938 özel okul kapandı. Bu durum zararın boyutunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

“SOSYALLEŞMEYİ TEKNOLOJİ İLE DENEYİMLEMESİ ZARARLI”

Aydıncak “Özellikle okulların kapalı olduğu dönemde çocuklar çoğu zaman eve hapsedip TV ve Bilgisayar başında bulduk. Bu Sosyalleşmeyi öğrenmeye hazırlanan çocuklarımızın, sosyalleşmeyi sadece teknoloji ile deneyimlemesi ilerleyen zamanlarda çocuklarımızın iletişim sorunları yaşamalarına yol açacaktır. Daha içe kapanık, bireysel, kendini ifadede güçlük çekme gibi problemlerle karşılaşabilirler.” dedi.

“ANAOKULUNUN ETKİ ORANI YÜZ YÜZDÜR”

Kreşlerin okul öncesi eğitime etki oranı hakkında da açıklamalarda bulunan Aydıncak “Kreşler çalışan annenin bakım hizmeti aldığı bir kurum olmaktan çıkarak çabuk öğrenen, hızlı tüketen günümüz çocuklarının anaokuluna daha bilinçli ve eğitimli hazırlaması için gerekli kurum haline gelmiştir. Bu nedenle anaokulunun etki oranı yüz 100’dür. İyi bir kreşte okul öncesine hazırlanmış bir çocuğun ileriki aşamalarda daha başarılı daha özgüvenli olması kaçınılmazdır. Biz bu nedenlerle çocukları teknolojiden uzak, doğa ile bağ kuran bireyler yetiştirmek için bir benzeri olmayan Orman okulu açmaya karar verdik. Bu okulda vereceğimiz eğitim ile Malatya’da büyüyen çocukların geleceğe daha özgüvenli başlangıç yapmaları adına benzersiz bir okul açıyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme