Cuma namazından çıkıp döviz bozdurdular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Dövizlerinizi bozdurun' çağrısı üzerine harekete geçen Malatya bir grup vatandaş Cuma namazı çıkışı dövizlerini bozdurdu.

Malatya’da Medine Mescidi Cemaati, Cuma namazı sonrası toplanarak bir döviz bürosuna gidip döviz bozdurdu. Malatya’nın kanaat önderlerinden Ramazan Keskin, Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın döviz bozdurun kampanyasına destek vermek için Cuma namazı sonrası cami cemaati ile birlikte döviz bozmaya geldiklerini söyledi.

Döviz bürosu önünde toplanan cemaate bir konuşma yapan Keskin, emperyalist güçlerin asla Türkiye’ye diz çöktüremeyeceklerini belirterek “Bu vatanın sahipleri biziz. İşte buradakiler de burada olmayanlar da, öyle çok çok parası olanlar değil, belki cebinde 1 dolar olmayanlar da olabilir ama bu ülkenin sahipleri biziz. Malatya nasıl daha önceki olaylarda diz çökmedi ise biz de bugün de hem Malatya'nın hem de ülkemizin bütün insanları olarak buradayız” dedi.

Emperyalist güçlerin uygulamaya çalıştıkları ve yerli işbirlikçilerinin de desteklediği bir ekonomik kiriz algısı oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Keskin, “İşte biz de bu ekonomik ambargoyu reddediyoruz. Bize dolarları ve Eurolarıyla ülkeyi diz çöktürmeye çalışanlara karşı biz buradayız. Diyoruz ki hayır biz diz çökmeyeceğiz. Malatyalılar nasıl ki 28 Şubat sürecinde diz çökmedi ise bu olaylar karşısında diz çökmeyecekler. Nasıl ki Malatya’mız ve Türkiye’miz 15 Temmuz'da diz çökmemiş ses vermiş, ülke içinde ve dışında kendisine karşı komplolar içerisine girenlere dur demiş ise bugün de dur demek için buradadır. Bu komploya dur demek için dolarlarımızı bozacağım. Sizde de Üzerinizde parası olanlar bozdursun. Burada önemli olan bir dolar değil, önemli olan dolarlar değildir. Önemli olan sembolik olarak biz bunları protesto ediyoruz” diye konuştu.

Söğütlü cami önündeki döviz bürosuna Cuma namazı çıkışında cami cemaatiyle gelen Ramazan Keskin bozdurduğu dövizin bir kısmını Suriyeli bir çocuğa verirken, geri kalan kısmını da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan Halep’e yardım kampanyasına bağışladı.

Bakmadan Geçme