Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Erbakan ile görüştü mü?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Radyo Gazetesi'ne konuk oldu. Sinan Cavlak ve Mahir Temur'un sorularını yanıtlayan Erbakan, milletvekili olmak için bu yola çıkmadık, dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan Fatih Erbakan ile görüştü mü?

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Radyo Gazetesi’ne konuk oldu. Sinan Cavlak ve Mahir Temur’un sorularını yanıtlayan Erbakan, milletvekili olmak için bu yola çıkmadık, dedi.

Partisinin 2. Olağan Genel Kurulu için Malatya’ya gelen Fatih Erbakan, 7 radyonun ortak yayınına katıldı. Radyo Gazetesi’nde önemli açıklamalarda bulunan Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teklif alıp almadığı ile ilgili soruya “Birkaç arkadaşımız veya bizim milletvekili olmamız için yola çıkmadık” dedi.

 

“SIKINTILI BİR YASA”
Sosyal Medya yasası olarak da bilinen Basın Yasası’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçmesi ile ilgili soruya Fatih Erbakan, halkı endişeye sevk etmekten neyi kast ediyoruz, belki de halkın uyanmasına vesile olacak bir haber yapılacaktır, dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan,

“Suçun belirliliği ilkesine aykırı bir yasa. Hukukun temel ilkelerinden bir tanesi suçun belirli olmasıdır. Gerçeğe aykırı demek göreceli bir durum. Gerçek, iktidarın söylediği mi olacak yoksa gerçek gerçekten de gerçek mi olacak? Bunun ortaya konması lazım. Dolayısıyla iktidar kanadı kendi söylediği söyleme aykırı bir tutum halinde, ‘Efendim bu bizim söylediğimize uymuyor. Gerçek değil. Dolayısıyla cezalandırıyorum’ deme ihtimali var. Sıkıntılı bir yasa olarak görüyorum. Ve aslında seçimler öncesinde bir sansür gerçekleştirmeye yönelik bir adım olarak görüyoruz maalesef.

Halkı endişeye sevk etmekten neyi kast ediyoruz? Belki de halkın uyanmasına vesile olacak bir haber yapılacak. Gerçeklerin bir huyu vardır, er geç ortaya çıkacaktır. Siz ne kadar bunu perdeleseniz de ne kadar susturmaya çalışsanız da bunun önüne geçmek mümkün değil.” diye ifade etti.

“VERİLEN RAKAMLAR SON DERECE MANİPÜLATİF”

Anket şirketleri ile ilgili tavrı bilinen Fatih Erbakan somut örnekler verdi Radyo Gazetesi’nde.

Yeniden Refah Partisi Artvin İl Başkanı’nın meşhur bir anket şirketinin aradığını ama bütün partileri sayıp Yeniden Refah Partisi’ni saymadığını vurguladı.

Erbakan, “Tabii anketlerle ilgili çok şahit olduğumuz durumlar var. En son Artvin İl Başkanımızı bir anket şirketi arıyor. Bütün partileri sayıyorlar ama Yeniden Refah Partisi yok. Meşhur da bir anket şirketi... Aynısı birkaç ay önce hanımın yengesine oldu. Hanımın öz yengesini meşhur bir anket şirketi arıyor. Bütün partileri sayıyor yine Yeniden Refah yok. Cumhurbaşkanları adaylarını sayıyor, Fatih Erbakan yok.

Buna rağmen son aylarda mızrak çuvala sığmadığı için anketlerde biraz yer veriyorlar. O anketlerde de bizim ‘Havası ve parası çok’ dediğimiz partilerden de çok çıkıyoruz. Yeni kurulan partilerin hepsinin önünde çıkıyoruz. Ama o verilen rakamalar dahi son derece manipülatif ve düşük olduğunu ifade edebilirim. Biraz önce verdiğim örnekler bunu gösteriyor” dedi. 

 

MİLLETVEKİLİ OLMAK İÇİN BU YOLA ÇIKMADIK
Yeniden Refah Partisi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir teklifin gelip gelmediği ile ilgili soruya Erbakan net konuştu.

Bazı üst düzey siyasetçilerin ziyaretler yaptığını söyleyen Erbakan,

“Bazı üst düzey kimseler ziyaretler yapıyorlar. Bize de genel başkan yardımcılarımıza da. Ve bir takım şeyler söylüyorlar. İttifakla ilgili seçime beraber girmekle ilgili. Ama ne kadarı ciddi ne kadarı Sayın Erdoğan’ın bilgisi dâhilinde bundan emin değiliz. Ama tabii bizim söylediğimiz ortada. Biz ilkeleri olan bir siyasi partiyiz. Milli Görüş çizgisinden ödün vermeden, sapmadan yürüyeceğimizi ifade ettik. Biz bu yola birkaç arkadaşımızın veya bizim milletvekili olması için çıkmadık. Bunu da açıkça ifade ettik. Çizgimizden sapmayacağız ve ödün vermeyeceğiz” diye ifade etti.

Mahir Temur – Kayısı Haber

Bakmadan Geçme