DAP işletmeleri ziyaret edildi

Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Hayvancılık Genel Müdürlüğü Alt Yapı ve Çevre İzleme Daire Başkanı Ramazan Koçak, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Zeki Sadak ve DAP Projeleri Sorumlusu Veteriner Hekim Mehmet Emin Yurtseven ile birlikte bazı DAP işletmelerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda ilk olarak 2013 yılı projelerinden olup, yatırımını tamamlamış ve hala faaliyette olan Dutpınar Hayvancılık ile BCM ve Maya Süt'e ait işletme ziyaret edildi.

İşletme sahipleri ve işletme veteriner hekimleri ile görüşmeler yapılarak işletmelerin son durumu, yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi alındı. Yine 2014 yılı projelerinden olan ve yatırımı tamamlanan Can-Et süt işletmesi de ziyaret edilerek işletmenin yaşadığı tüberküloz hastalığı ile ilgili bilgiler alındı.

Daha sonra 2015 yılı projelerinden olup, yatırımını tamamlayarak faaliyete geçmiş ancak hala İl Müdürlüğünden hibe desteklemesi almayan Kostanoğlu Hayvancılığın işletmesine ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarette işletme sahibi ile görüşülerek işletmenin son durumu ve yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alındı.

Son olarak ise 2014 yılı projelerinden olup ancak hala yatırımını tamamlayamamış Utku Keser'e ait işletme ziyaret edildi. İşletme sahibi ile görüşülerek yatırımın tamamlanamama sebepleri ve yaşanan sıkıntılar görüşüldü ve işletmenin en kısa sürede tamamlanması için yatırımcı uyarıldı.

Bakmadan Geçme