Darende'de eğitim-öğretim sezonu hazırlığı

2017-2018 eğitim-öğretim sezonu öncesinde Darende'de gerçekleştirilen toplantıda yapılacak çalışmalar ele alındı.

2017-2018 eğitim-öğretim sezonu öncesinde Darende’de gerçekleştirilen toplantıda yapılacak çalışmalar ele alındı.

Darende ilçesinde Kaymakam Enver Hakan Zengince başkanlığında gerçekleştirilen toplantında ilk olarak söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında alınacak önlemler hakkında bilgiler sundu. İnce, “Okullarda güvenliğin sağlanması, güvenlik kameralarının tamamlanması, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadele, öğrencilerimizin güvenli bir şekilde servislerle taşınması, öğrencilerimizin gün ışığında daha fazla istifade etmeleri konularını ele alacağız” dedi.

Darende ilçesinde taşımalı eğitimde öğrenci sayılarının çok fazla olduğunu ifade eden İnce, “Milli eğitim olarak okullarımız ve yurtlarımız çevresinde güvenliğe dikkat etmeliyiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin yarınlara daha iyi hazırlanmaları için gereken her şeyi yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser’de Darende’nin eğitim olarak en üst düzeyde olduğunu ifade ederek “Çocuklarımızın geleceğinin emin ellerde olması gerekiyor. Biz de onların daha huzurlu bir eğitim döneminden geçmesi için gerekli önlemleri almalıyız. Darende’de bu yönde ciddi sorun yok ama olmaması için de kaymakamlık, emniyet, jandarma, belediye, muhtarlar ve okul müdürleri olarak daha duyarlı olmalıyız. Eğitim öğretim yılı başlarken bu işi ciddi tutarsak bir sorunu yaşamayız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise vatandaşların da yönetime katkı sağlamaları amacıyla her ay düzenli toplantıların yapılması gerektiğine işaret ederek “Darende’de ilk toplantımızı milli eğitim ile ilgili yapıyoruz “ dedi. Son dönemlerde özellikle okul çevrelerinde uyuşturucu, uyarıcı madde, tütün ve tütün ürünleri kullanımında bir artış yaşandığını ifade eden Zengince, “Darende’de bu sıkıntı var mı bilmiyorum. İnşallah yoktur. Türkiye genelinde böyle bir sıkıntı var. Biz ilçe yönetiminde söz sahibi olan insanlar olarak özellikle okullarımızda, kaymakamlık, emniyet, jandarma ve belediye olarak uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını ortadan kaldırmak için mücadele etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme