Depremin yıkamadığı binaları liyakatsiz eller yıkıyor

Malatya'da acil yıkılacak yapıların yıkılma işlemi devam ederken hasarsız binalara da zarar verildiği görülüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Barış Yıldız, depremin yıkamadığı evler, liyakatsiz eller tarafından yıkılıyor, dedi.

Malatya’da acil yıkılacak yapıların yıkılma işlemi devam ederken hasarsız binalara da zarar verildiği görülüyor. Konu ile ilgili açıklama yapan CHP İl Başkanı Barış Yıldız, depremin yıkamadığı evler, liyakatsiz eller tarafından yıkılıyor, dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı (CHP) Barış Yıldız, enkaz kaldırma ve yıkım çalışmalarında yaşanılan problemleri gündeme taşıdı. Yıldız, CHP binası karşısında yer alan ağır hasarlı binanın yıkımı esnasında yan tarafta bulunan hasarsız binanın zarar görmesini eleştirdi.

Yıldız, yıkımın gerçekleştiği alanda yaptığı açıklamada; “Depremde bir şeye bir kez daha tanık olduk ve hepimizin canını yaktı bu da liyakatsizlik. Şifa Mahallesi CHP İl Başkanlığı karşısındaki ağır hasarlı bina yıkılırken yan tarafındaki hasarsız binaya da büyük zarar verildi. Malatya’da daha önce örneklerine rastladığımız gibi bu son örnekte de tecrübesiz ve yeteneksiz operatörler eliyle bir yıkım skandalı daha yaşandı.” Dedi. 

MALATYAYI HEP BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ.
“Milli servetimiz göz göre göre yok oluyor” diye ifade eden CHP İl Başkanı Barış Yıldız, “Depremin yıkamadığı evler, liyakatsiz eller tarafından yıkılıyor. Bu tür örnekler vatandaşın devlete güvenini sarsıyor. Ağır, orta ve az hasarlı tespitlere de inanmıyor, evlerine giremiyor. Belgesiz, yeteneksiz insanların yıkım çalışmalarında aktif olarak görev alması problemleri de beraberinde getiriyor. Umarız 14 Mayıs sonrası Türkiye’yi ve Malatya’yı liyakat yönetecek. Ve bizler CHP ve Millet İttifakı olarak liyakatli yöneticilerle, bürokratlarla yolumuza devam edeceğiz. Malatya’yı hep birlikte ayağa kaldıracağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Halim 15 Nisan 2023 01:05

Chp il başkanı barış bey sen kim liyakat kim .. Sen provakasyonlarına devam etmeye bak..????

Bakmadan Geçme