'Doktor Terzi' Malatya'da ikinci okulunu yaptırtıyor

1935 yılında Malatya Tecde'de 'kabak tarlasında doğduğunu' ifade eden ve hayatı bir başarı hikâyesine dönüşen hayırsever Yusuf Kenan Küçükaslan Malatya'da ikinci okulunu yaptırtmak için Malatya Valiliği ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştükten sonra yakın zamanda annesinin ve babasının anısına Malatya Tecde'de ikinci okulunu yaptırtıyor.

1935 yılında Malatya Tecde’de ‘kabak tarlasında doğduğunu’ ifade eden ve hayatı bir başarı hikâyesine dönüşen hayırsever Yusuf Kenan Küçükaslan Malatya’da ikinci okulunu yaptırtmak için Malatya Valiliği ve Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştükten sonra yakın zamanda annesinin ve babasının anısına Malatya Tecde’de ikinci okulunu yaptırtıyor.

13 yaşında Malatya Tecde’den İstanbul’a abisinin yanına giden ve o zamanın ünlü terzilerinden İzzet Ünver’in çıraklığını yaparak meslek hayatına başlayan ve 29 yaşında Londra’da dünyaca şöhret yapmış sosyete terzilerini yetiştiren “Tailor and Cutter Academi” yi birincilikle bitirdikten sonra “Doktor Terzi” unvanı alan tek Türk hemşerimiz 1989 yılında Turgut Özal’ın da açılış katılımıyla Malatya’da ilk okulunu yaptırtmıştı.

(1989 yılında Malatya'da Yusuf Kenan Küçükaslan'ın yaptırdığı okulun açılışı)

 

Bugün Malatya’da bir dizi programa katılan Yusuf Kenan Küçükaslan, yeni okulun yapımı için Malatya Valisi Aydın Baruş ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın huzurunda yeni okulun yapımı için protokol imzalarını attı. Çok kısa zamanda Tecde’de yapılacak okulun inşaatına başlanacağı öğrenildi.

Bugün yapılan protokol anlaşmasından önce kaldığı otelde ziyaretine giden Genel Yayın Yönetmenimiz Mahir Temur’a konuşan Küçükaslan, tekrar ikinci bir okul yaptırtmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Şu anki zenginlerin yanında çok zengin olmadığını dile getiren Küçükaslan,

“Hayatı çok tanıdım. Çok zengin biri değilim hatta şu anki zenginleri görünce hiç zengin değilim. Ben babamı görmedim. Oğlum dahi ‘babacığım’ dediği zaman içim ürperiyor. Ben annemin ve görmediğim babamın ruhlarına nasıl ulaşırım, diye düşünürken adlarına okul yaptırtmaya karar verdim. Anamın ve babamın ruhlarını mutlu etmek için bu okulu yapacağız” dedi.

Yusuf Kenan Küçükaslan konuşmasına şu şekilde devam etti:

“1989 yılında kendi adımı taşıyan Yusuf Kenan Küçükaslan Anadolu Lisesi 8 derslikten oluşuyordu. Bugün yapmayı planladığımız Nazife – Mustafa Küçükaslan Lisesi’ni 16 derslik olarak planladık. Çıkarttığım ilk kitabım ‘Sevgili Annem Nazife Küçükaslan’ın aziz anısına' sözü ile başlar. Anacığımı o kadar çok seviyorum. Çok duasını aldım ve onun için de işlerim çok rast gitti. O yüzden Malatya’da kendi memleketimde okul yaptırıyorum. Ben Malatya’yı çok seviyorum. Havasını seviyorum, insanını seviyorum. Çok güzel insanların yaşadığı bir şehir. İnsanlar sahte değil samimi…”

1989 yılında yaptırdığı okulu ziyaret eden Yusuf Kenan Küçükaslan burada öğrencilerle bir araya geldi. Burada konuşan Küçükaslan,

“Doğduğum zaman babam yoktu ama anacığım, babam olmamasına rağmen beni sevgi ile büyüttü. Bu duygular ile Nazife- Mustafa Küçükaslan isminde bir okul yaptıracağım. Bu okul yaptırma heyecanı ile bugün Malatya’ya geldik. Allah nasip etsin” dedi.

Kayısı Haber- Mahir Temur

Yorumlar 3
Malatyalı 01 Ekim 2019 22:56

İşte malatyalı işte malatya insanın duayarlılığı..keşke herkes sizin gibi olsa

AHMET CAN 01 Ekim 2019 21:55

BU DUYARLILIĞNIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ. İNŞALLAH DİĞER ZENGİNLER DE BU DUYARLI HAREKETİNİZİ GÖRÜR.

Allah razı olsun 01 Ekim 2019 21:48

Allah senden razı olsun Yusuf Kenan hocam

Bakmadan Geçme