Emektar berberlere plaket verildi

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından meslekte 40 yılı dolduran berberlere onur plaketi verildi.

Malatya Berberler ve Kuaförler Odası tarafından meslekte 40 yılı dolduran berberlere onur plaketi verildi.

Malatya Berberler ve Kuaförler Odasının 4’üncü istişare toplantısı Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katıldığı gecede konuşan oda başkanı Ramazan Toptaş, çalışmalar halkında bilgiler sundu. Meslekte yaşanan sorunların çözümü noktasında oda olarak çalışma yürüttüklerini de belirten Toptaş, “Bizlere destek veren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Kayıt dışı işyeri ile mücadelede yüzde 95’lere ulaştık. Geri kalan yüzde 5’in de çözünü noktasında tüm esnaflarımızdan da destek bekliyoruz” dedi. Fiyat tarifesi konusunda da sıkıntılarının olduğunu dile getiren Toptaş, “Küsuratlı tarifeyi asla kabul etmeyeceğiz. Bu sorunu geçen hafta Bakanımıza da ilettik. Yakın bir süre de bu sorun çözülecektir, içiniz rahat olsun” şeklinde konuştu. Daha sonra söz alan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Berberler ve Kuaförler Odası tarafından düzenlenen istişare toplantısının hayırlara vesile olmasını diledi. Belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da katılımcılara detaylı bilgiler sunan Gürkan, katılımcı belediyeciliğe önem verdiklerini ifade etti. Katılımcı belediyeciliğin temel esasının sivil toplum kuruluşları ile birlikte şehri yönetmek olduğunu dile getiren Gürkan, “Biz bütün çalışmalarımızda istişarelere çok önem veriyoruz. Zaten istişarenin olduğu yerde bir hayır vardır, bir bereket vardır. Berberler ve Kuaförler Odasındaki bereketin temeli de istişareden geçiyor” diye konuştu.

Meslek dayanışması çerçevesinde emektar ustaların onurlandırılmasının önemine de değinen Gürkan, “Asla küçük hesaplar içerisinde olmayacağız. Birliğimize, beraberliğimize, düzenimize laf getirmemek için en güzel çalışmaları yapacağız. Ayrıca işlerimizde ve hayatımızda da dürüstlüğü, erdemliği de kendimize şiar edineceğiz. Sizler berberler olarak her kesimin geldiği ve alın teriyle para kazanan esnaflarımızsınız. Mahallenin her şeyi sizlersiniz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından meslekte 40 yılını dolduran emektar ustalara Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından plaket takdim edildi. Gece hatıra fotoğraflı çekimi ile son buldu.

Bakmadan Geçme