Eski Bakan Güçlü, Battalgazi'yi gezdi

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte Eski Malatya'da bulunan tarihi mekanları ve Eski Malatya Yaşam Müzesini gezdi.

Güçlü, gelecekte hem ekonomisi, hem ruhu olan şehirlerin ve evlerin kurulması gerektiğini söyledi.


Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte ilk olarak Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası inşaatını, ardından Orduzu Çınar Parkı, Ulu Cami, Eski Malatya Yaşam Müzesi ve son olarak da tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nı gezdi.

Eski Bakan Güçlü’ye, AK Parti Battalgazi Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Karataş, Zafer Kırçuval, Abdulvahap Şerefhanlı ve Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Mehmet Sağdıç da eşlik etti.

Gezi sonrası açıklamada bulunan Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, Battalgazi ilçesinin tarihi ve kültürel önemine dikkat çekerek, “Başkanla Poyraz Konağını geziyoruz. Şuan da Poyraz Konağının odalarından birindeyiz. Tabi yakın geçmiş ama yine tarih. Bir toplumun belki yüz, yüz elli sene önce tarihi bakımdan zor zamanlar yaşarken, bir toplum böyle bir kültür üretip ve Anadolunun içlerinde böyle bir ev inşa edip, burada yaşama ile ilgili gösterdiği büyük anlayış bize de, geleceğimiz ile kuracağımız şehirleri, evleri, ne kadar daha dikkatle, özenle yapmamız gerektiğinize dair ip uçları veriyor. İnsan tabi böyle bir mekanda oturduğunda her halde ruhen çok huzurlu olur yaşlısı da, genci de. İnşallah mimarlarımız, mühendislerimiz ve başkanlarımız gelecekte insanımız için böyle güzel mekanlar oluştururlar. Hem ekonomisi olan, hem ruhu olan şehirler ve evler kurarlar” diye konuştu.

Yorumlar 7

Bakmadan Geçme