6 Şubat depremlerinden sonra terk edilen ev ve iş yerleri hırsızların mekanı olmuştu. 3 milyon değerinde kombi ve doğalgaz tesisat malzemeleri çalan şüpheliler yakalandı.
Salı gününden itibaren yağışlı hava etkisi altına girecek Malatya’da Cuma günü zirai don riski bekleniyor.
Karar gazetesinden Yıldıray Oğur, Malatya’nın karanlığa dönüşmüş kayısı bahçelerini yazdı.
Adıyaman'da yaşanan yıkıcı depreme rağmen bir marketten hırsızlık yapan 3 şahıs, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.
Elazığ'da son bir haftada düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
Elazığ'da trafikte meydana gelen yol verme kavgasında 3 kişi gözaltına alındı.
'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan başlatılan soruşturma çerçevesinde Elazığ'da gözaltına alınan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, getirildiği Malatya'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımı nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan gözaltına alındı. Elazığ girişinde gözaltına alınan Ercan'ın getirildiği Malatya İl Emniyet Müdürlüğünde işlemleri sürüyor.
Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma çalışmaları 9'uncu saatte de sürüyor. Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi'nde depremde yıkılan 7 katlı Çeçen Apartmanı'nın altından gelen ısının petek ısısı olduğu belirlendi. Enkaz altında kalan olmadığı bildirilen binada çalışmalar sonlandırıldı.
Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın altında kalan vatandaşlar için ekipler tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi.
Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde, 3 kişinin bulunduğu 7 katlı bir binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Malatya'da meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan ve enkaz altında kalan baba ile kızı, Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesi sonucu sağ kurtarıldı.
Malatya'nın Akçadağ ilçesinde depremin dehşet verici yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde yoğun kar yağışı altında depreme yakalananların büyük korku ve panikle kaçıştıkları görülürken, bazı yapıların yıkılma anları ise anbean kameralara yansıdı.
Malatya Erhaç Havaalanı yeni terminal binasının alt yapı inşaatı sırasında yaşanan göçükte 2 işçi toprak altında kalarak hayatını kaybetti.
Depremin en çok etkilediği ilçelerden biri olan Nurdağı'nda gözaltına alınan Belediye Başkanı Ökkeş Kavak ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Elazığ Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Adıyaman'da Kahramanmaraşlı depremlerde kayan iki dağın altında kalan Mutlu köyü enkaza döndü. 300 haneli köyde hayatını kaybeden 48 kişi getirildikleri Malatya'da Şehir Mezarlığı'na defin edildi.
Niğde'den çalışmak için geldiği Malatya'da Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde kaldığı binanın enkazında kalan Muhammet Mustafa Kotuk hayatını kaybederken, iş arkadaşı şirket aracında hayatını kaybeden Kotuk'un sürücü belgesini görünce duygusal anlar yaşadı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerinin vurduğu Malatya'da 7.7'lik depreme kent merkezinde yakalan dört kişi güvenli diye gittikleri Akçadağ ilçesinde ikinci depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı depremde çöken ve 30 kişinin hayatını kaybettiği Hasoğlu İnşaat binasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Depremlerin ardından başka illerden gelen ailelerin Adıyaman'da çadırlara yerleşerek kendilerini depremzede olarak tanıtıp yardım aldıkları yönündeki sosyal medya paylaşımları polisi harekete geçirdi. Polis ekipleri, çadırlarda yaptıkları genel denetimlerde iddiaların asılsız çıkması üzerine paylaşımda bulunan şahsı gözaltına aldı.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki ilk depremin ardından Malatya'da polislerin yaptığı telsiz konuşmaları ortaya çıktı. Konuşmalarda ekiplerin enkaz altında kalan bazı vatandaşları kurtardıkları belirtiliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman'daki enkazdan hurda demir çalan 2 kişi, yakalanarak gözaltına alındı.
Kahramanmaraş merkezli depreme Adıyaman'daki evlerinde yakalanan engelli 2 kardeşin işitme cihazları enkazın altında kaldı.
Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin yıktığı illerden biri olan Malatya'da yerel basının yalnızlığa terk edildiğini belirten Malatya Gazeteciler Ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın, Basını yok sayan, destek olmayan, hatta enkaz altında bırakan Malatya'nın yerel yöneticileri ve STK'larını unutmayacağız dedi.
Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3,5 kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken 2 şüpheli gözaltına alındı.
Elazığ'da ağır hasarlı bir binalarda hırsızlık yapan ve toplamda 30 suç kaydı bulunan 2 şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Elif Nur Şeyma Dalhançer'in annesi Ulviye Dalhançer ile telefonda görüştü. Taziyelerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya'da Şeyma'nın hatırasını yaşatmak adına, bir okula adının verilmesi için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e talimat verdi.
Malatya'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yıkılan binaların, seken taşların altında kalan ve enkaz bölgelerinde bulunan araçlar, belirlenen alana çekiliyor. Dron ile görüntülenen parkta bulunan milyonluk araçların kağıt gibi ezildiği görülürken, bir otomobilin top şeklini alması ise dikkat çekiyor.
Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 26 kişinin can verdiği Bulutlar Sitesinin Kooperatif Başkanı Bursa'da gözaltına alındı.