Ev alımlarında 'dolar' indirimi

Yeşilyurt Belediyesi iştirakı olan Yeşil Yurt İnşaat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı sonrası dövizini bozduran vatandaşlara devam etmekte olan Yeşil İnci Evleri ile Yeşil Köy Konutlarında indirim kampanyası başlattı.

Yeşil Yurt İnşaat Genel Müdürü Selahaddin Sami Üzmez yaptığı açıklamada, dövizini bozdurup makbuzunu getiren vatandaşlara ev alımlarında indirim sağlanacağını ifade etti. Ülke genelinde başlatılan kampanyaya duyarsız kalmadıklarını dile getiren Üzmez, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olması halinde 15 Temmuz'daki gibi bu oyunu da el birliği ile millet olarak bertaraf edeceklerini ifade etti. Üzmez, "Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz'da tarihi bir çağrı yaptı, 'sokağa çıkın' dedi. O zaman hepimiz çıktık. Şimdi tarihi bir çağrı yaparak 'dövizleri bozdurun' dedi. Vatandaşlar, esnaflar ve bu ülkenin ekonomisini düşünen herkesin elindeki dövizleri bozdurma zamanıdır” dedi.

“Makbuzu getirene yüzde 5 indirim”

Üzmez, Yeşil Yurt İnşaat olarak ülke ekonomisinin canlanması için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye özen gösterdiklerini söyleyerek “Dövizdeki artış üzerine ülke ekonomisine katkı sağlamak için bizde üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret ediyoruz. Dövizle ülke ekonomisine zarar vermek isteyenlere fırsat vermeyelim. Yükselen döviz kuru karşısında ülke genelinde seferberlik başlatıldı. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza ve Hükumetimize tam destek veriyoruz. Dolar ve Euro’da oynanan oyunla Türkiye'yi ekonomik olarak sıkıştırmak isteyenlerin planlarını el ele verirsek bozabiliriz. ‘Dövizini Bozdur Ülkene ve Türk Lirasına Sahip Çık’ çağrısına duyarsız kalamazdık. Yeşil Yurt İnşaat olarak Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine ülkemizin hem bugününe hem de yarınlarına sahip çıkmak adına bir kampanya başlatmaya karar verdik” dedi.

Üzmez, “Yeşil İnci Evleri ile Yeşil Köy Konutlarında ev alacak vatandaşlarımız için peşin alımlarda ödenen miktarın döviz bozularak yapılan kısmı ibraz edildiğinde bu tutar için yüzde 5 indirim, vadeli alımlarda istenen peşinatın döviz bozularak yapıldığı ibraz edilen kısmı için yüzde 5 indirim yapılacaktır. Dövizini bozdurup makbuzunu getiren hemşehrilerimize yönelik başlattığımız kampanyamız 7 Aralık ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında devam edecektir” ifadelerine yer verdi. Üzmez açıklamasının sonunda, “Toplumdaki bu duyarlı yaklaşımlar artarak devam ederse ülke ekonomimize olumlu katkı sağlayacaktır. Türk lirasının değer kaybetmesi için algı belirli odaklar tarafından sistematik bir şekilde yönetiliyor, bu oyunlara alet olmayacağız. Türk lirasını daha değerli hale getirmek hepimizin görevidir” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme