Evkur Yeni Malatyaspor - Eskişehirspor maçı canlı anlatımla Kayısı Haber'de!

TFF 1.Lig'de 28.hafta karşılaşmasında lider Evkur Yeni Malatyaspor, kendi evinde Eskişehirspor'u konuk ediyor. Karşılaşmayı 90 dakika boyunca Canlı Anlatım ile www.kayisihaber.com'dan takip edebilirsiniz.

TFF 1.Lig'de haftanın maçında Evkur Yeni Malatyaspor ile Eskişehirspor karşılaşacak. Liderlik yolunda en yakın takipçisinin 6 puan önünde bulunan Evkur Yeni Malatyaspor liderliğini perçinlemek ve Süper Lig'e şampiyonluk yaşayarak çıkmayı hedefliyor. 

TFF 1.Lig'de haftanın maçı olarak nitelendirilen Evkur Yeni Malatyaspor - Eskişehirspor maçı 18 Nisan Salı (bugün) saat 18.30'da başlayacak. Malatya İnönü Stadı'nda oynanacak zorlu karşılaşmada Ali Palabıyık düdük çalacak. Palabıyık'ın yardımcılıklarını ise Kerem Ersoy ve Alper Ulusoy yapacak. Karşılaşma 90 dakika boyunca dakika dakika canlı anlatım ile www.kayisihaber.com sitesinden yayınlanacak.

TARAFTARIN 88 GÜNLÜK HASRETİ BİTİYOR

Bu sezon şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Malatyalılar, nefesini tutup bugünkü Eskişehirspor maçını beklemeye başladı.

16 Nisan Referandumu'ndan dolayı 18 Nisan Salı gününe alınan Evkur Yeni Malatyaspor - Eskişehirspor müsabakası TFF 1. Lig'de 28. haftanın en önemli karşılaşması olarak öne çıkarken, Malatyalılar için bu maçın farklı anlamları da olacak.

Lider olan takımlarından tam 88 gün boyunca uzak kalan Malatyalı futbolseverler, İnönü Stadı'nın zeminin düzelmesiyle 9 hafta sonra ilk kez bir iç saha maçını Malatya'da izleyecek. Karşılaşmanın biletlerini günler öncesinden tüketen sarı-kırmızılı taraftarlar, 10 bin 500 kişilik stadı tamamen dolduracak. Misafir takım Eskişehirspor taraftarları ise kendilerine ayrılan yaklaşık 750 kişilik bölümde müsabakayı takip edecek.

AZUBUİKE'NİN YOKLUĞU CAN SIKIYOR

Karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden 8 gün boyunca kendi tesislerinde devam eden Evkur Yeni Malatyaspor'da sakat oyuncular tamamen düzelirken, Azubuike'nin yokluğu ise can sıkıyor. Sarı kart cezalısı Azubuike'nin yokluğunda Murat Yıldırım'a şans vermesi beklenen İrfan Buz'un savunmada ise Sadık Çiftpınar'a şans vereceği belirtildi.

İRFAN BUZ'UN SİLAHI TARAFTAR

Ayite'nin sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle 18 kişilik kadroda olacağı öğrenilirken, Amutu ve Ahmet Aras da yedekler arasında hamle gücü olarak yerini alacak. İlk 11'de fazla bir değişikliğe gitmeyecek İrfan Buz'un en büyük kozu ise taraftarlar olacak.

BAŞKAN GEVREK: AVANTAJ BİZDE

Eskişehirspor maçıyla ilgili yaptığı açıklamalar yapan Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, "Avantajlı çıkacak taraf biziz. Onlar heyecan yapsın, paniklesin. Bizim baskı altında olmamız için hiç neden yok" dedi.

Sarı kırmızılı kulübün Başkanı Adil Gevrek, TFF 1. Lig'in 28. haftasında oynayacakları ve şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Eskişehirspor maçıyla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada taraftara uyarılarda bulundu.

"BİZ İYİ NİYETİMİZİ VE HALİS TAVRIMIZI BOZMAYALIM"

Evkur Yeni Malatyaspor'un camia olarak şampiyonluğu hak ettiğini vurgulayan Adil Gevrek, "Biz iyi niyetimizi, halis tavrımızı bozmayalım. Gerisi gelir inşallah. Tabii Eskişehirspor önemli bir kulüp ve bu sezon onların da hedefi şampiyonluk bilindiği üzere. Ligin ilk yarısında orada oluşturulan atmosfer içerisinde bazı olumsuzluklar olmuş olabilir, bunu kesinlikle kimseye mal etmiyoruz. Eskişehir, bizim saygı duyduğumuz kulüplerden birisi. Burada da ev sahipliğimizi en iyi şekilde yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Futbol müsabakalarında mücadeleler saha içerisinde olur, orada biter. Bu anlamda zorlu müsabakada taraftarlarımızın 90 dakikanın her anında, geride bile olsak desteği bırakmamalarını rica ediyorum. Kimse unutmasın ki sahaya avantajlı çıkacak taraf biziz. Onlar heyecan yapsın, onlar paniklesin. Bizim baskı altında olmamız için hiç bir neden yok" ifadelerini kullandı.

"İNÖNÜ STADI BİZİM MABEDİMİZ"

Gevrek, 'İnönü Stadı'nı dolduralım' mesajına duyarsız kalmayan taraftara da teşekkür ederek, "Bu sezon stadımızın zemininden dolayı bazı maçlarımızı İstanbul'da oynadık. Tabii İnönü Stadı bizim mabedimiz. Malatya futbolunun efsane stadı belki son günlerini geçiriyor ama her zaman buranın atmosferinin ne kadar özel olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda buranın duvarlarına güzel bir anı daha asmak istiyoruz. Taraftarımızın tüm Türkiye'nin gözünün üzerimizde olacağı bu maçta taraftarlık dersi vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

EREN TOZLU: MUTLU SONA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Bu sezon attığı gollerle Evkur Yeni Malatyaspor'a önemli puanlar kazandıran golcü oyuncu Eren Tozlu, "Artık son haftalara doğru geldik. Önümüzde çok kritik maçlar var bu maçları da kazanıp mutlu sona ulaşmak istiyoruz" dedi.

Başarılı futbolcu, zorlu Eskişehirspor maçı öncesi camiaya mesaj vererek, zor maç olacağını ama taraftarlarının desteğiyle kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

"KULÜBÜN VE KENDİ HEDEFLERİM DOĞRULTUSUNDA İMZA ATTIM"

Evkur Yeni Malatyaspor'a hedefleri için imza attığını belirten Eren, "Ben buraya sezon başı gelirken kulübün hedefleri ve kendi hedeflerim doğrultusunda imza attım. Başkanımızla görüştük bana tek hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Ben de bu hedefler doğrultusunda Yeni Malatyaspor'a imza attım. Sezon başından beridir çok iyi süren bir dönemimiz var. Takım arkadaşlarım ağabeylerim, herkes birbirleriyle çok iyi anlaşıyor. Bu da bizim başarılarımızın en büyük sırlarından bir tanesi. Sezon başından beri iyi bir süreç yakaladık. Haftalardır liderliğimizi sürdürüyoruz. Artık son haftalara doğru geldik. Önümüzde çok kritik maçlar var. Bu maçları da kazanıp mutlu sona ulaşmak istiyoruz" diye konuştu.

"İRFAN BUZ: ASLANLAR GİBİ 3 PUANIMIZI ALACAĞIZ"

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz, 18 Nisan Salı günü oynayacakları Eskişehirspor maçına ilişkin, "Uzun zamandan sonra taraftarlarımızla buluşacağız. Allah nasip ederse 3 puanımızı alacağız." dedi.

Buz, İnönü Stadı'nda gerçekleştirilen antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen haftadaki Ümraniyespor mağlubiyetini unuttuklarını ve Eskişehirspor maçını düşündüklerini söyledi.

Ümraniyespor maçının geride kaldığını ve ileriye baktıklarını belirten Buz, "Taraftarıma çok güveniyorum. Bizim misafirperverliğimiz ortadadır. Güzel bir atmosferle Eskişehirspor'u ağırlayacağız. O gün sahaya çıkıp, aslanlar gibi 3 puanımızı alacağız." diye konuştu.

Ciddi bir rakibi sahalarında konuk edeceklerinin altını çizen Buz, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor ciddi bir takım. Başlarında duayen bir hoca var. Büyük bir camia. Bunun bilincindeyiz. Her zaman söylüyorum; biz hesap yapmıyoruz. Önümüzde Eskişehirspor maçı var. Çok güzel bir müsabaka olacağını düşünüyorum. Mental anlamda çok iyi hazırlanıyoruz. Uzun zamandan sonra taraftarlarımızla buluşacağız. Allah nasip ederse 3 puanımızı alacağız."

Kayısı Haber - İHA - Haber Türk Gazetesi

Bakmadan Geçme