Evkur Yeni Malatyaspor iyi oyun değil, puan peşinde

Evkur Yeni Malatyaspor'un Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligde puan kazanmanın iyi oynamaktan daha önemli olduğunu belirterek, İyi futbol oynayıp kazanamamaktansa kötü futbol oynayıp 3 puan bizim olsun dedi.

Evkur Yeni Malatyaspor’un Sportif Direktörü Ali Ravcı, ligde puan kazanmanın iyi oynamaktan daha önemli olduğunu belirterek, "İyi futbol oynayıp kazanamamaktansa kötü futbol oynayıp 3 puan bizim olsun" dedi.

Nurettin Soykan Tesisleri’nde basın mensuplarına takımın son durumu ve bu haftaki Medipol Başakşehir müsabakasıyla ilgili açıklamada bulunan Ravcı, camiaya önemli mesajlar verdi.

Rakiplerinin durumuna bakmadan mücadele ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Ravcı, “İki haftadır iyi gidiyoruz. Bunun neticesini de aldığımız puanlarla görebiliyoruz. Önce Trabzonspor galibiyeti sonrasında deplasmanda Gençlerbirliği galibiyeti puan sıralamasında biraz daha üst sıralara çıkmamız açısından önemliydi. Tabii bu psikolojik anlamda da artı bir motivasyon sağlıyor. Lig maratonu zor geçiyor. Her hafta bir birinden zorlu maçlar oynuyoruz. Ama rakiplerin durumuna bakmadan sadece biz sahada neler yapabiliriz onun düşüncesi içerisindeyiz. Çünkü bu ligde mücadele etmeden koşmadan, puan almanız çok zor. İki haftadır güzel galibiyetler aldık. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Deplasmana gelerek bizleri destekleyen taraftarımıza ayrı teşekkür ediyorum. Onlar hakikaten bu takımın itici bir gücüdür. Her hafta zaten bunu herkese gösteriyorlar. Bundan sonraki süreçte de maçlara gelen taraftar sayımızı daha da çok artıracağımıza inanıyorum” dedi.

“Bizim için önemli olan 3 puandır”

Ravcı, iyi futbol oynamaktansa kötü oynayıp puan almayı tercih ettiklerini belirterek, “Yeni bir haftaya başladık. Hafta sonu içeride oynayacağımız Başakşehir maçı var. Bugünden itibaren o maçın hazırlıklarına başladık. İnşallah yine taraftarımızın önünde yeni stadımızda ikinci galibiyetimizi alırız. Sahip olduğumuz oyuncu grubuyla ligde yeni olmamız vesilesiyle aldığımız puanlar oynadığımız futbol çokta olumsuz değil. İyi futbol oynayıp kazanamamaktansa kötü futbol oynayıp 3 puan bizim olsun. Çünkü siz eğer puanları toplayabilirseniz bu ligde kalabilirsiniz. İyi futbol oynayıp puan alamazsanız ligde kalamazsınız. Tabii taraftarın seyir zevki de önemlidir. Hem puan kazanıp iyi futbol sergilemeyi bizde arzu ediyoruz. Dönem dönem kötü oynadığımız maçlar oluyor. Bizim için önemli olan 3 puandır. 3 puanı alamadığınız zaman daha çok eleştirilere maruz kalıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Ravcı son olarak sakat oyuncuların durumuyla ilgili bilgi vererek, şunları söyledi:

“Aytaç’ın tedavisi sürüyor. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Çünkü şuan da tedavisini olup ardından fiziksel olarak da hazır hale gelmesi gerekiyor. Azubuike yavaş yavaş toparlanıyor. Onunda fiziksel olarak eksiği var. Başakşehir karşısında riske eder miyiz? Tabii Erol hocanın takdirindedir. Eren Tozlu’nun da dizinde bir sorun var. Tedbir amaçlı kontrole gitmesini uygun gördük. Rahman’ın arka adalesinde yırtık oluşmuştu. En kısa zamanda bu oyuncuların aramıza dönmelerini bekliyoruz. Yavaş yavaş sakatlıklar ve cezalı oyuncular her takımda olduğu gibi baş göstermeye başladı. Bunlar olağan şeyler, biz 24 kişilik bir takımız. Diğer oyuncularımız da oynadıkları zaman onların yerini doldurabilecekleri kadar kaliteliler.”

Bakmadan Geçme