Evren: Esnaflar olarak terör saldırılarını kınıyoruz

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile Yönetim Kurulu üyelerini makamında ağırladı.

“Esnaflar olarak terör saldırılarını kınıyoruz”

10 Aralık’ta İstanbul’da gerçekleşen terör saldırısını kınayan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, “Haince gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, aziz milletimizin ve ailelerinin başı sağ olsun. Yaralı kardeşlerimize Rabbim şifalar nasip etsin” dedi.

“Malatya milli iradeye sahip çıkmıştır”

15 Temmuz’daki darbe girişiminin engellenmesine yönelik çalışmalarda üstün bir gayret gösteren Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür eden Evren, “Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak için 15 Temmuz’da hainler tarafından darbe girişiminde bulunuldu. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için hep birlikte elimizi taşın altına koyduk. Darbe girişiminin olduğu gece ve sonrasındaki süreçte Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilyurt Belediye Başkanımız ve Battalgazi Belediye Başkanımız gerçekten büyük bir çaba sarf etti. Malatyalılar olarak Milli İradenin korunması için büyük çaba harcadık ve sesimizi duyurduk. Esnaflarımız adına 15 Temmuz Darbe Girişiminin engellenmesi için ortaya koyulan çaba, gayret ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“Yeni bir sanayi sitesine ihtiyaç duyuyoruz”

Belediye Başkanı Polat’a esnafların sorun ve isteklerini ileten Ali Evren, “Esnaf ve Sanatkarlarımızın çalışma alanları tıkandı, teknolojiden faydalanıp işini büyütmek isteyen esnaflarımız makinelerini getiremiyor. Yeni bir Sanayi Sitesine ihtiyaç duyuyoruz. Yollarımız yeterli gelmiyor, sanayi sitemizin içindeki yollar ve kaldırımlarda büyük bir yoğunluk söz konusu, esnaflarımız işe gitmekte zorlanıyor. Sizden ricamız; öncelikle uyarmanız eğer uymayan olursa da gereken cezanın verilmesini istiyoruz. Hurdalık araçların sanayi içerisindeki kaldırımlara bırakılması esnaflarımızı perişan ediyor, bu konuda da yardımlarınızı bekliyoruz. Bunun yanı sıra çevre yolundan sanayi sitesine giriş kısmında büyük bir araç yoğunluğu yaşanmakta, araç kuyrukları yolun tıkanmasına neden oluyor. Sanayi Sitemizde 2 bin 780 adet işyerimiz var, Yeşiltepe Bölgemiz, mezarlık ile hal binası, galericiler, kamyoncular sitesi ve birçok iş alanları o güzergahta olduğu için esnaflarımızın işe gidiş ve gelişlerinde sıkıntılar oluyor, bu hususta yapacağınız hizmetler bizleri mutlu edecektir” dedi.

Mezarlığın olduğu bölgede tahsis edilen alanla ilgili hazırlanan krokiyi Polat’a takdim eden Ali Evren, “Hal Binasının yan tarafında Büyükşehir Belediyemiz tarafından tahsis edilen bir alanımız var orayla ilgili çalışmaların yoğunlaşmasını bekliyoruz. Bizim talebimiz ‘TOKİ orada istimlak yapsın, bu iş yerlerini bizim iş yerlerimizin üstünde fiyat koysun bize bir meblağ çıkartsın’ biz buna razıyız. Zaten TOKİ yaptıktan sonra 10-15 yıllığına taksitle verecek. Kayseri, Eskişehir, Giresun ve Bursa’da bu uygulamanın aynısı yapıldı. TOKİ ile birlikte bu işyerlerinin yapılması noktasında sizlerin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Esnaflar bizim baştacımızdır”

Ali Evren ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından aktarılan istekleri yerine getirmek için çaba göstereceğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Esnaflar bizim baş tacımızdır, sizin sorunuz bizim sorunumuzudur. Yeşilyurt Belediyesi olarak daha önceden esnaflarımızın sorunlarının çözülmesi noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik, bundan sonrada girişimlerimize yoğunluk vereceğiz. Bizler Sanayi Sitelerindeki esnaflarımızla sık sık bir araya gelerek görüş alış verişinde bulunuyoruz ve sıkıntılara çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sorunları alternatif çözümlerle halletmek için biz üzerimiz düşen tüm sorumlulukları yerine getiririz. Mesela sanayi sitesi içindeki kaldırımlara keresteler bırakılıyor kaldırmak istiyoruz ancak nereye kaldıracağız bu tip sorunları ortak aklı işleterek bütün esnaflarımızı düşünerek çözüme kavuşturabiliriz. Kereste işi yapan esnaf kardeşlerimizle yeniden bir araya gelelim öneri ve isteklerinizi dinleyelim, problemi büyütmeden ortak bir noktada buluşarak çözüm yolunu devreye koyalım” ifadelerine yer verdi.

Polat, “ekonominin daha iyi bir düzeye gelmesi esnaflarımızın imkanlarının düzeltilmesiyle yakalanabilir”

Esnaflarla yapacakları istişare toplantısından sonra gereken adımları atacaklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “Esnaflarımız bizim için çok değerli, ekonomik hayatın daha iyi bir düzeye gelmesi esnaflarımızın çalışma şartlarının düzeltilmesiyle yakalanabilir. Esnaflarımız bir yandan evine ekmek götürürken diğer taraftan istihdam alanları oluşturup ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bütün esnaflarımızın hakkını gözetmemiz lazım, ortak kararlar alalım ve bunları uygulayalım. Kimsenin işini engellemeden sonuç odaklı çözümlerimizi uygulayarak sıkıntıları birlikte aşalım. Esnaflarımıza yakışır, alt yapısı ve yollarıyla modern ve günümüz şartlarına uygun bir yer tahsis edilmesi için yapılan girişimler ana çözüm olarak gözüküyor. Bizlerde bu noktada elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız. Ara çözümlerle ilgili Oda Başkanımız ve esnaflarımızla yeniden bir araya gelip değerlendirmelerde bulunacağız” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Milli İradenin korunmasına yönelik üstün hizmetleri ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür belgesi takdim etti.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme