EXPO 2028 Fuarı Malatya'da

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yapılan 74. EXPO Genel Kurulunda, Malatya'nın 2028 yılında EXPO'ya ev sahipliği yapacağına karar verildi.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan 74. EXPO Genel Kurulunda, Malatya’nın 2028 yılında EXPO’ya ev sahipliği yapacağına karar verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, EXPO 2028’in Malatya’da yapılmasının genel kurulda kararlaştırıldığını Hollanda’nın başkenti Amsterdam meydanında çektiği video ile paylaştı. Gürkan, “Malatya Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak dedik. Malatya Avrupa’nın parlayan yıldızı olacak dedik. Malatya dünyanın parlayan yıldızı olacak dedik. Amsterdam’da yapılan 74. EXPO Genel Kurulunda Malatya 2028 yılında EXPO’ya, yani dünya bahçelerine ev sahipliği yapacak. 74. EXPO 20228 Malatya’mıza, ülkemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar 3
SELAMİ 29 Eylül 2022 09:52

Hikaye..Bu uluslar arası nitelik taşıyan Antalya EXPO gibi değil. Türkiye'de illeri sıraya koymuşlar gidiyor. Bitki çeşitleri ile ilgili. Hatay,Maraş gibi..Hiç dikkat çekmediği gibi beklentilerin uzağında bir organizasyon. Bir koyup iki harcanak bir süreç. Bizimki coşmuş gidiyor. Abartı ile algıyı soslayıp yedirmeye çalışıyor.

Kemal 28 Eylül 2022 14:34

iismailyılmaz İsmail Yılmaz Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatcılar birliği Y.k başkanı twitinde expo başvuru belgesini kabul ettik demiş. Ne iş birşeyler dönüyor gibi.

Mehmet 28 Eylül 2022 11:56

Gösterişi ihtişamı seven başkanımız bu işleri senin kadar güzel becereni görmedik valla

Bakmadan Geçme