Fendoğlu'ndan Yeni Camii talebi

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM'de yaptığı konuşmada Malatya Yeni Camii'de gerçekleştirilen restorasyonun durdurularak, duvar çeşme yapısının caminin aslına uygun yapılmasını istedi.

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM’de yaptığı konuşmada Malatya Yeni Camide gerçekleştirilen restorasyonun durdurularak, duvar çeşme yapısının caminin aslına uygun yapılmasını istedi.

MHP Milletvekili Fendoğlu TBMM’de yaptığı konuşmada, ’’Yapımına 1893’te başlanan ve Sultan 2. Abdülhamid’in verdiği destekle 1912’de tamamlanan tarihi yeni cami, halk dilinde teze cami Osmanlı mimarisini bugüne taşıyan ve tamamen kesme taştan yapılan cami, merkez kubbe ve beş gözlü son cemaat mekânından oluşan 110 yıllık bize emanet eserimizdir. Malatya bizim ortak sevdamız, hemşerilerimizin beğenmediği hiç bir projeyi onaylamamız mümkün değil. teze cami de Malatya’mızın simge yapılarındandır. Malatya bizim ortak sevdamız, hemşerilerimizin beğenmediği hiç bir projeyi onaylamamız mümkün değil. Teze Cami de Malatya’mızın simge yapılarındandır. Restorasyon çalışmaları çerçevesinde bu tarihî yapı en ince ayrıntısına kadar yenilemiş ve hizmete açılmıştır. Son yapılan duvar çalışması camimizin görselliğini etkilemiştir. Caminin görüntüsünü kapatmıştır. Son yapılan duvar çeşme yapısının durdurulup caminin aslına uygun restore edilmesini Malatya adına talep ederim” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1
Mirro 11 Mayıs 2022 03:10

Helal olsun Malatya'nın yiğit evladı konuş nasıl yaparlar sana sormadan.herkes görsün bilsin Malatya'da MHP millet vekilide var inanmayan inanmasın kendileri bilir

Bakmadan Geçme