Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne küresel destek

Filistin'de Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti ve Uluslararası Geri Dönüş Kampanyası, Büyük Dönüş Yürüyüşü'ne destek amacıyla 50 ülkede çadır kurulduğunu açıkladı.

Filistin’de Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti ve Uluslararası Geri Dönüş Kampanyası, Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek amacıyla 50 ülkede çadır kurulduğunu açıkladı.

Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Heyeti ve Uluslararası Geri Dönüş Kampanyası, Filistinlilerin Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek olmak ve ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını protesto etmek amacıyla 50 ülkede çadır kurulduğunu açıkladı. Gazze’de kurulan merkezi çadırın açılışında konuşan Uluslararası Geri Dönüş Kampanyası Koordinatörü Mohammed Alhassani, “ABD’nin Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını protesto etmek için ve (Nakba Günü vesilesiyle) 1948’de İsrail işgal ettiği toprağa dönmek için ‘Filistin’e Dönüş Küresel Kampanyası’ adı altında dünya çapında 50’den fazla çadır kurulmuştur" dedi.

Alhassani, bu kampanyanın amacının Filistinlilere destek sağlamak ve topraklarına geri dönme hedeflerine ulaşmaya teşvik etmek için olduğunu belirtti.

Filistinliler, Toprak Günü’nün 42’nci yılını anma kapsamında 30 Mart Cuma gününden bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında barışçıl gösteriler düzenliyor.

Bakmadan Geçme