Gazeteci Burhan Karaduman'a alçak saldırı!

Bugün akşam saatlerinde Kernek Meydanı'nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında gazeteci Burhan Karaduman bir grup tarafından darp edildi.

Bugün akşam saatlerinde Kernek Meydanı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında gazeteci Burhan Karaduman bir grup tarafından darp edildi.

Zor şartlar altında mesleğini yapmaya çalışan gazetecilerin uğradığı baskılar yetmezmiş gibi kimliği belirsiz alçakların Burhan Karaduman’a saldırısını Kayısı Haber olarak kınıyoruz. Burhan Karaduman’a, ailesine ve bu şartlar altında gazetecilik yapmaya çalışan tüm emekçi arkadaşlara geçmiş olsun diyoruz.

Bu alçak saldırıdan hemen sonra Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mehmet Aydın bir kınama mesajı yayımladı.

Aydın mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yaşını coşkuyla kutladığımız tören alanında işinin başında olan basın camiasının emektar isimlerinden gazeteci Burhan Karaduman kardeşimize bir grup tarafından yapılan saldırı tüm basın mensuplarına yapılmıştır.
Bu saldırıyı kınıyor, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti olarak Burhan Karaduman kardeşimize, ailesine ve Malatya basın camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

MESUT SAMANLI: TEZ ZAMANDA YAKALANIP

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, saldırıya uğrayan emektar gazeteci Burhan Karaduman hakkında “Böyle güzel bir günde şehrimizin emektar bir gazetecisine saldıranları esefle kınıyoruz. Temennimiz, tez zamanda yakalanıp hak ettikleri cezayı bir an önce almalarıdır.” dedi.

Samanlı, "Tarafsızlık ilkesi ile çalışan gazetecileri darp ederek, bu mesleğin saygınlığına gölge düşüremezsiniz. Bu çirkin saldırıyı kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Böyle güzel bir günde, şehrimizin emektar bir gazetecisine saldıranları esefle kınıyoruz. Temennimiz, tez zamanda yakalanıp hak ettikleri cezayı bir an önce almalarıdır. Gerçekten çok müteessiriz, bunu yapanların yanına kalmayacağından zerre şüphemiz yoktur.”Burhan Karadumana ve tüm basın camiasına geçmiş olsun diliyoruz" dedi.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme