Gazeteciler Günü'nde protesto!

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen gece olaylı sonuçlandı.

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen gece olaylı sonuçlandı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı’nın konuşma listesinden çıkarılmasının ardından Fatih Avcı ile beraber yaklaşık 40 gazeteci salonu terk etti.

Önce konuşma listesinde olduğu söylenen ve sonrasında Kemal Deniz’in sadece Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner konuşsun teklifini değerlendirip Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı’ya haber verilmeden konuşma listesinden çıkarılmasına, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasının ardından, Selahattin Gürkan, Mehmet Çınar, Osman Güder, Kemal Deniz ve Vahap Güner’in oturduğu masaya hitap eden Fatih Avcı,

“Bizim fikirlerimizin olmadığı yerde bünyemizin olmasına da gerek yoktur. Benim adıma konuşmayacağıma bu masada kim karar vermişse yemeği de buyursun o yesin” deyip salonu yaklaşık 40 gazeteci ile beraber terk etti.

Bünyesinde BUSABAH, NET Haber ve Malatya SÖZ gazetelerini barındıran ve Malatya’nın en etkili sivil toplum örgütü olan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin habersiz bir şekilde Gazeteciler Gününde konuşma listesinden çıkarılmasını Kayısı Haber olarak kınıyoruz.

Ayrıca, daha önce Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin de başkanlığını yapmış Kemal Deniz’in başkanlığını yaptığı Cemiyetin konuşmamasını talep edenler arasında olmasını ve bağlı olduğu Cemiyet’in protestosuna katılmamasını da hayretle karşılıyoruz.

Üyesi olmadığı halde ER TV ekibinin dahi salonu terk etmesine rağmen Malatya SÖZ ortakları Kemal Deniz ve Duran Özkan’ın salonu terk etmeyişi Malatya basın tarihine geçmiştir.

Üç belediyenin ortaklaşa düzenlediği programda sadece Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner’i konuşturmanın anlamını salonu terk eden Mahir Temur şu şekilde özetledi:

“Bu akşam üst üstte rezillikler yaşanmıştır. Gazetecilerin gününü kutlamak için düzenlenen bir programda üç belediyenin beceriksizliği yüzünden bu gece tarihe geçmiştir. Üç belediyede aklı başında bir kişi yok mudur bunun bu şekilde sonuçlanacağını düşünecek? Çalışan Gazeteciler Gününde Malatya basının neredeyse yüzde 60’ını temsil eden bir kurumun başındaki çalışan gazeteciyi habersiz bir şekilde listeden çıkarmanın anlamını Belediye Meclis Üyesi Kemal Deniz anlamaz! Yazıklar olsun size”

Kayısı Haber

Yorumlar 6
Nazım 11 Ocak 2020 16:39

Bu durum belediye basın birimlerinin içler acısı halini ortaya koymuştur. Yazık onlara maaş veren belediye başkanlarına.

HELAL SANA FATİH 11 Ocak 2020 11:27

Sitenizin yakın takipçisiyim böyle bir gecede bu tür olayların yaşanması talihsiz bir durum olmuş Fatih kardeşimizi ekranlardan tanıyorum. Böyle bir duruş sergilemiş helal olsun diyorum Tahmini yaşı 30 olan bu kardeşimiz oradaki yaşı 50-60 olanlara iyi bir ders vermiş

Basının içler acısı 11 Ocak 2020 11:21

Kemal deniz yine yapmış yapacağını desenize. olay belediye başkanlarına şişecek şimdi.

Fatih Avcı helal 11 Ocak 2020 00:10

Gazeteci kimdir kim gazeteci Başkanı olur el etek öpmeyen Fatih Avcı gibiler

Doğrucu Davut 10 Ocak 2020 23:38

Zaten Sabahleyin ki gerginlik Akşama da taşınmış Malatya'da 8 tane Dernek varken basın olarak neredeyse 12 15 yıllık olan bir Derneği bilene Saymayıp daha yeni kurulmuş bir derneğe plaket verilmesi büyük terbiyesizlik

gazeteci 10 Ocak 2020 22:40

fatihe helal olsun...

Bakmadan Geçme