Gedik Namazgahındaki bayram namazına yoğun ilgi

Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Namazgahında bayram namazı heyecanı yaşandı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminden kalan Yeşilyurt ilçesindeki Gedik Namazgahında bayram namazı heyecanı yaşandı.

Geleneklerin unutulmamasının yanı sıra ‘Namazgah’ kültürü yaşatmak adına Gedik tepesindeki Namazgah alanında kılınan Kurban Bayramı namazına, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Eski Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediyesi Birim Müdürleri, Sivil Toplum ve Meslek Örgütlerinin Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sabahın erken saatlerinde alana gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bayram namazı öncesinde vatandaşlarla bir süre sohbet etti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yaşlısıyla genciyle Namazgah alanını dolduran yüzlerce kişi, bayram namazını huşu içerisinde eda etti. Namazgah alanını tamamen dolduran vatandaşlar, kendilerine, ailelerine, dost ve akrabalarına, memleketlerine, İslam dünyasında akan kanın durması ve İslam kardeşliği için dua etti. Bayram namazından sonra okunan hutbede de barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, kılınan bayram namazından sonra vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bayramlarını tebrik etti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, bayramların birlik ve beraberlik için önemli günler olduğunu ifade ederken, insanların bu anlamlı günlerde kucaklaşması gerektiğini söyledi. Bayramların dostluk, kardeşlik ve paylaşma dönemleri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Polat, “Her yıl olduğu gibi yine Gedik tepesindeki alanımızda kıymetli hemşehrilerimizle birlikte Kurban Bayramı namazını eda ettik. Kurban Bayramına bizleri kavuşturan Rabb’ime binlerce kez hamt ediyoruz. Kurban Bayramının getirdiği manevi atmosferin başta ülkemizdeki kardeşlik, dostluk, dayanışma ve yardımlaşma bağlarının daha da kuvvetlenmesine, İslam Coğrafyasının farklı bölgelerinde zulüm ve baskı altında olan bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları acıların sona ermesine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin pekiştiği böylesine özel günlerde birbirimizi sevgiyle kucaklayalım ve dostluğumuzu kuvvetlendirelim. Bayramlar, sevinçleri ve güzellikleri büyütme mevsimidir. Yaşlılarımızı ziyaret ederek hayır dualarını mutlaka alalım, yetim ve öksüzlerimizi bu özel günlerde unutmayalım. Tüm hemşehrilerimizin mübarek Kurban Bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum” diye konuştu.

Polat konuşmasının devamında, “ Bayramlarımız, barındırdığı manevi ruhla gönüller arasında birleştirici bir köprü olmuştur. Bir Kurban Bayramını daha milletçe kardeşlik ve sevgi bağlarıyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 15 Temmuz darbe girişiminin dahi sarsamadığı, aksine daha güçlendirdiği milli birlik ve beraberliğimize şükrettiğimiz bu Kurban Bayramında, vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, değerli ailelerine başsağlığı diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Allah, milletimize daha nice bayramları, hep böyle kardeşlik sevgisiyle dolu bir maneviyatta yaşamayı nasip etsin” diye konuştu.

Yeşilyurt’ta bayram süresince herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bütün tedbirlerin alındığını sözlerine ekleyen Başkan Polat, "Vatandaşlarımızın gerek kurban satış yeri ve gerekse kurban kesim yeri konusunda en rahat şekilde hizmet alması için gerekli bütün altyapı çalışmaları tamamlandı. İlgili bütün ekiplerimiz, kesintisiz hizmet vermek maksadıyla bayram süresince 24 saat görev yapacaklar. İlçemizde 12 adet kurban kesim ile iki adet hem kurban satış hem de kurban kesim yerlerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Vatandaşlarımızdan ricamız; veteriner kontrolünde geçmiş, kulağında küpesi olan kurbanlıkları tercih etmeleri, belirlenmiş olan kurban kesim yerlerinin haricinde, kötü görüntülere sebebiyet verecek, çevre ve insan sağlığına zarar verebilecek şekilde sokaklarda, uygun olmayan yerlerde kurbanlar kesilmemelidir” dedi.

Bayramlaşmanın ardından Yeşilyurt Belediyesi tarafından vatandaşlara şeker ikram edildi.

Bakmadan Geçme