Genel Sekreter Yardımcısı Mumcu'dan MGTC'ye ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyetini (MGTC) ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi.

Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür Daire Başkanı İhsan Gencay, MGTC Başkanı Kemal Deniz ve yönetimini ziyaret ederek yeni görevlerinde başarılar diledi.

MGTC Başkanı Kemal Deniz, “Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ve Kültür Daire Başkanımız İhsan Gencay bizleri ziyaret ettiler. Malatya’nın kültürel yapısı ve sosyal yapısı üzerine çok güzel bir sohbette bulunduk. Bundan sonra da sık sık bir arada olmamız gerekliliğini Malatya kültürü adına ve kültürel yapısı adına bunun mutlaka olması gerekli” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu ise yaklaşık 8 yıldır görev aldığı Malatya Büyükşehir Belediyesinde Malatya’daki gazete, radyo ve televizyon camiası ile iç içe olduklarını belirterek, “Kemal bey ve yönetiminin Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti yönetimine seçilmeleri anlamında da ziyaretimizi bu eksende gerçekleştirdik. Haberin hala kutsal olduğuna inanıyoruz. Netice de gazetecilik ve basın etik kurallarına sadık kalarak mesleği icara eden bütün basın emekçilerine karşı da sonuna kadar derin bir saygı ve muhabbet besliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda yaşanılan 15 Temmuz darbe girişimde basın ve medyanın önemini bir kez daha gördüklerini belirten Mumcu, “Yıllarca memleketimizi aldatmış bir terör örgütünün hareketinin önlenmesinde o gece Türkiye’de ki ulusal ve yerel medyanın ortaya koyduğu duruş bundan sonra da dünya da örnek teşkil edecek. Hiçbirimiz bunu asla unutmayacağız. Bu anlamda da Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti üzerinden ülke basınımızı kutlamak, teşekkür etmek ve şükranlarımızı sunmak isteriz” ifadelerine yer verdi.

Malatya’nın kültürel ve sosyal anlamda zinde bir il olduğunu vurgulayan Mumcu, buna paralel olarak da çok zinde bir basının var olduğunu söyledi. Mumcu, “Çeşitlilik arz eden, sayıca bu anlamda şehre katkı sunmaya çalışan çok derin televizyon, gazete ya da internet gazeteciliği üzerine faaliyet sunan basın kuruluşlarımız var. Sorunları var, zaman zaman istişare ediyoruz. Bu anlamda ayakta durmaya çalışan kuruluşlarımız var. İşleri zor ama bütün bu zorluklara rağmen de Malatya kültürüne ve Malatyalıya yakışır şekilde mesleğini icar eden basın camiasındaki bütün mensuplarına büyükşehir adına yaptıkları görevde başarı, sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar 3

Bakmadan Geçme