Gökçe: 'Ceketimi assam kazanırım'

Yeni açılan Kent Müzesi'nde daha önce Malatya Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış başkanların fotoğraflarının sergilendiği sütunda Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan'ın fotoğrafının yer alması dikkat çekti.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Gökçe: 'Ceketimi assam kazanırım'

Malatya’da Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamit döneminde Redif Asker Alma Merkezi olarak yapılan ve uzun yıllar askerlik şubesi olarak hizmet verilen tarihi bina, Battalgazi Belediyesi'nce restore ediliyordu.  Restorasyonu 1 yıllık çalışma sonunda iki hafta önce bitmiş ve Kültür ve Turizm Bakanı’nın da katılımıyla açılışı yapılmıştı. 'Kent Müzesi' olarak hizmet verilmeye başlanmıştı.

Yeni açılan Kent Müzesi’nde daha önce Malatya Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış başkanların fotoğraflarının sergilendiği sütunda Battalgazi Belediye Başkanı ve AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ın fotoğrafının yer alması dikkat çekti.

Seçime çok kısa bir süre kalmışken “başkanların” olduğu alanda Aday Selahattin Gürkan’ın seçilmiş gibi kendi fotoğrafını koydurtması tepkilere neden oldu.

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soner Gökçe sosyal medyada yaptığı paylaşımda tepki gösterdi.

Yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Henüz seçim olmadan, seçim sonuçları belli değilken, seçmeni yok sayan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını Malatya adına, seçmen adına kınıyorum. Malatyalı hemşerilerime bu saygısızlığa karşı Malatya'mızda demokrasimize sahip çıkmaya davet ediyorum. ‘Ceketimi assam kazanırım’ laflarını dahi unutturan bu saygısızlığı hemşerilerimin takdirine bırakıyorum”

Yıllarca askerlik şubesi olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonu için 2,5 milyon lira harcandığı bildirilmişti. 2,5 milyon lira harcanan Kent Müzesi içinde Selahattin Gürkan Odası yaptırıldığı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selahattin Gürkan’ın daha önce kullandığı eşyaların sergilendiği görülüyor.

Saatten, kravata, kalemlerden, kol düğmelerine varıncaya kadar Selahattin Gürkan’ın daha önce kullandığı eşyaların Kent Müzesi’nde sergilenmesi Malatya’da belki de Türkiye’de bir ilk oldu.

Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, tarihi bir binada seçim yapılmadan hem kendisini başkan seçtirdi hem de daha hayattayken kendisine tarihi bir kişilik kazandırdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının resmi internet sitesinde “Müze Nedir?” sorusuna aynen şu şekilde cevap vermişler:

“Tarihi eserleri tespit eden, bilimsel yöntemlere açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sergileyen, eğitim programları aracılığıyla tarihi eserler konusunda halkı bilinçlendirerek toplumun kültür düzeyini yükseltmeyi amaçlayan eğitim, bilim ve sanat kurumlarıdır. Müzeler, bulunduğu kentin prestij yapıtlarındandır.”

Türk Dil Kurumu’na göre ise Müze;

“Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı”

Kayısı Haber olarak Selahattin Gürkan’a ve Battalgazi Belediyesi yöneticilerine sormak istiyoruz:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Selahattin Gürkan’ın daha önce kullandığı kol düğmelerinde sanatsal veya bilimsel değer var mıdır?

Selahattin Gürkan’ın daha önce kullandığı kravatın sergilenmesinde toplumun kültür düzeyini arttırıcı unsurlar nelerdir?

Sorulara verilecek cevaplar yine bu mecradan paylaşılacaktır.

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme