Gürkan: Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıkıyoruz

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'nci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, mesajında Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin her türlü badirelere rağmen emin adımlarla yoluna devam ettiğini belirtti. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 78'nci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 78'nci yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti, her türlü badirelere rağmen yoluna emin adımlarla ilerlemektedir. Dün milli mücadele yıllarında emellerine ulaşamayan emperyalist güçler, bugün terör örgütleri eliyle ülkemiz üzerindeki hain emellerini gerçekleştirmenin gayreti ve mücadelesi içindedirler. Bunun en bariz örneği, Fethullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi ve kalkışmada görülmüştür. Milletimiz, milli mücadele yıllarında olduğu gibi, Kuva-yi Milliye ruhu ile 15 Temmuz’da da Atatürk’ün emanet ettiği ülkemize ve demokrasimize sahip çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, liderlik yeteneği ve üstün kişiliği ile tarihe malolmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği tam demokrasi, çağdaş ve milli iradenin hakim olduğu bir ülke yolunda önemli aşamalar kaydetmiş, demokrasi çıtasını her geçen gün yükselten, hedefine emin adımlarla ilerleyen bir ülke konumuna gelmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Atatürk'ü, vefatının 78'nci yılında bir kez daha rahmet, şükran ve minnetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme