Yeni spor salonu hizmete gireceği günü bekliyor

Malatya'da yıllardır salon sporlarının ve kapalı ortamda yapılan aktivitelerin yükünü çeken Atatürk Spor Salonu'nun yerine Şeker Fabrikası arazisi üzerine yapılan 5 bin kişilik yeni spor salonu hizmete gireceği günü bekliyor.

Estetik ve etkileyici görüntüsüyle görenleri büyüleyen yeni spor salonunu, maliyet olarak yaklaşık 20 milyon lirayı buldu. Kongre, konser, toplantı gibi yurt içi organizasyonlarının dışında daha çok uluslararası şampiyona için inşa edilen Malatya Spor Salonunun açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. FİBA (Uluslar Arası Basketbol Federasyonları Birliği) standartlarına göre inşa edilen spor salonunda Türkiye şampiyonalarının dışında, Avrupa ve Dünya basketbol, voleybol, hentbol, karate, tekvando, güreş gibi branşlarda şampiyonalar düzenlenebilecek.

-“Atatürk Spor Salonu’nun 3 katı büyüklüğünde”

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, yeni salonun daha çok organizasyonlar için düşünüldüğünü belirterek, "Görüntüsüyle ve projesiyle inanın birçok ile ilham olan bir salon oldu. Bizden sonra Türkiye’de 3 şehir bu projenin aynısını yaptırmak için harekete geçti. Burası, şehre estetik katan bir görünüme sahip oldu. Atatürk Spor Salonunun 3 katı büyüklüğünde. Yaklaşık 20 milyon maliyeti buldu ama içinde 3 tane de yavru spor salonumuz var. Büyük salonumuz organizasyonlarda, yavru salonlar idmanlarda kullanılacak. Malatya her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu proje şehrimize ve bölgeye yakışan bir tesis oldu. Bu tür dev bütçeli tesislerin yapılmasında, ödeneklerin çıkarılmasında emeği geçen tüm vekillerimize ve devlet adamlarımıza, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Salonumuzu büyük bir organizasyonla açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme