Malatya'da yaşayan 53 yaşındaki Mehmet Yılmaz'ın teknolojiye olan özel merakı, sudan elektrik üreten cihaz yapmasını sağladı. Cihaz için patent başvurusunda bulunan Yılmaz, kurumdan gelecek güzel haberi bekliyor.
Malatya'da, eğitim gören ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin robotik kodlama çalışmaları Malatyapark'ta sergilendi.
Dijital dünyanın alışveriş alışkanlıklarına getirdiği yenilik, ulaşım sektörüne de yansıyor.
Malatya İnönü Üniversitesi'nin iki bilimsel araştırma projelerine patent belgesi verildi.
Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından Kiltepe Mahallesi'nde hizmete sunulan Yeşilyurt Mesleki Eğitim ve Yaşam Merkezinde, 7 ile 14 yaş aralığındaki öğrencilere Robotik Kodlama Temel Seviye Eğitimleri veriliyor.
Malatya İnönü Üniversitesi öğretim üyelerinin yürütücüsü olduğu 'Feldspatik Cevherlerin Sıfır Atıklı Değerlendirilmesi: Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı' başlıklı proje, ERA-MIN-3 2021 Projesi'nin ikinci aşamasını geçerek AB Ufuk 2020 Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Türk Telekom, yerli ve millî teknoloji çözümleri üretme vizyonuyla ASPİLSAN Enerji ile yerli lityum bataryaların geliştirilmesi ve ticari kullanımı konusunda önemli bir iş birliği gerçekleştirdi. ASPİLSAN Enerji'nin Türk Telekom mühendislerinin de desteğiyle geliştirdiği lityum batarya, ilk kez Türk Telekom'un canlı şebekesinde denenerek, ticari olarak kullanılmaya başlandı.
Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Turgay Seçkin ile Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Kazım Türk ve Prof. Dr. Paki Turgut'un bilimsel araştırma projeleri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Patent Belgesi almaya hak kazandı.
Malatya Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Sınai Mülkiyet Hakları (FSMH) birimi, Malatya İnönü Üniversitesi'nin ilk patent başvurusunu gerçekleştirdi.
Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz verdiği bilgide, Malatya'da Teknoköy kuracaklarını belirterek, Teknoköy'ün mimarisinin Selçuklulardan esinlendiğini söyledi. Kocamaz, 'Gençler Avrupa ve Amerika'daki bilim insanlarına özenmek yerine kendi geçmişlerindeki Türk-İslam alimlerini tanımasını ve rol model almasını sağlamak istedik' dedi.
Malatya İnönü Üniversitesi tarafından projesini gerçekleştirmek isteyen girişimcilere yardım imkanı sunuluyor.
Havada oluşan karbon salınımını en aza indirmek amacıyla Malatya İnönü Üniversitesi Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü tarafından kampüs içerisinde elektrikli araç şarj istasyonları kuruldu.
İnönü Üniversitesi'nde bilim adamları kayısıdan roket yakıtı üretmeyi başardı. Proje hayata geçirildiğinde 1 liralık kayısı atığından 200 dolarlık roket yakıtı üretilecek.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Türkiye Belediyeler Birliği Gaziantep Orta Doğu Fuar Merkezi'nde başlayan EXPOBEL Çevre, Şehircilik ve Teknoloji Fuarına katıldı.
Malatya'da lise öğrencilerinin geliştirdiği 'BAGTAG' projesi TEKNOFEST'te ikincilik ödülü aldı. Projenin hayata geçmesiyle havaalanlarında unutulan ve kaybolan bavullar cep telefonuna gelen mesajla kolaylıkla bulunabilecek.
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TEKNOFEST 2021'de 'İnsanlık Yararına Teknoloji Sağlık ve İlk Yardım' kategorisinde 'Akıllı Eczane Sistemi' projesiyle katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın TOBB proje okulu Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Türkiye birincisi olmasını memnunlukla karşıladıklarını bildirdi.
TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne Malatya'da katılan öğrenciler dereceyle döndü.
Malatya'da bilim insanları tarafından geliştirilen ve bir çok ülkeden dev şirketin dikkatini çeken yangın söndürme bombasının üretimi için Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi (TUSAŞ) ile prensipte anlaşıldı. Gerekli anlaşma ve sözleşmelerin yapılmasının ardından üretimi yapılacak olan yangın söndürme bombasının Türkiye'ye ciddi bir döviz getirmesi bekleniyor.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, teknofeste 2 projesi ile katılan lise öğrencisi Feridun Balan ile bir araya gelerek, çektildiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.