Hac kayıtları yarın başlıyor

Malatya'da 2017 yılı için hac kayıtları yarından itibaren başlıyor. 2017 yılında hacca gitmek için ilk defa kayıt yaptıracaklar, işlemlerini 28 Aralık-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirebilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, önceki yıllarda kayıt yaptıranlar için gerçekleştirilen otomatik kayıt yenileme işleminin bu yıl uygulanmayacağını ifade ederek, kayıt yenileme işlemlerinin ise 9-31 Ocak tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

Hac kayıtlarının yarından itibaren başlayacağını belirten Müftü Çimen, “Hac kaydı yaptırmak isteyen kardeşlerimiz ilçe Müftülüklerimize, İl Müftülüklerimize ve hac bürolarımıza gelerek her türlü bilgiyi alabilirler, internet üzerinden de hac kayıtlarını yaptırabilirler. Burada dikkat edilmesi gereken husu şu; Önceleri kayıt yaptıran kardeşlerimizin kayıtları her yıl otomatik olarak yenileniyordu ancak bu yıl itibariyle böyle bir şey olmayacak, vatandaşlarımızın her yıl kayıtlarını kendilerinin yenilemesi gerekiyor. Yoksa 2017 yılında hac kurallarına katılma imkanları yok. Bunun mutlaka bilinmesi lazım” dedi.

Daha önce kayıt yaptıran hacı adaylarının iletişim bilgilerini de yenilemesi gerektiğini kaydeden Çimen, “Çünkü hacla ilgili her türlü bilgiler SMS yoluyla kendilerine ulaşacağı için iletişim bilgilerini gerek bize gelerek gerekse internet üzerinden yenilemeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yorumlar 14

Bakmadan Geçme