• Haberler
  • Malatya
  • Hakan Er: Türkiye Cumhuriyeti, mücadele ve milli şuurun eseridir

Hakan Er: Türkiye Cumhuriyeti, mücadele ve milli şuurun eseridir

KayısıHaber.com imtiyaz sahibi Hakan Er, Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. Kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

KayısıHaber.com imtiyaz sahibi Hakan Er, Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. Kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, büyük bir mücadele ruhu, fevkalade bir irade gücü ve milli şuurun eseri olduğunu kaydeden Hakan Er, “Yüce Türk Milleti İstiklal Mücadelesi ile tarihin seyrini değiştirmiş, birlik ve beraberliği ile tüm dünyaya Türk’ün gücünü ve vatan aşkını göstererek, Türksüz Anadolu hesabı yapanlara, devletsiz millet hayali kuranlara, iç ve dıştaki tüm hainlere Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile tokat gibi cevap vermiştir. Çünkü Türk’ün ruhunda, kalbinde, aklında, kanında, her zerresinde bağımsızlığa duyulan inanılmaz bir özlem ve milli egemenliğe duyulan tarifi imkânsız bir aşk ve bağlılık vardır. İşte bundan dolayıdır ki 29 Ekim 1923 tarihi, bu özlem, aşk ve bağlılığın dünyaya haykırılış tarihi olmuştur” şeklinde konuştu.


Türk Milleti’ni yok etmek ve Türkiye Cumhuriyeti’ni çökertmek için içte ve dıştaki düşmanların her türlü ihaneti ve oyunu sergilediğini dile getiren Hakan Er, “Aziz Milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanı ile birlikte vatanımızı kuşatıp ele geçirmek isteyenlere en büyük cevabı vermiştir. Fakat bu aziz vatandan gözlerini ayıramayanlar, Cumhuriyet tarihimiz boyunca Türk Milleti ve devleti üzerindeki hain planlarını her zaman devreye sokmuş, entrikalar, ihanetler, terör ve ihanet şebekeleri emellerini gerçekleştirmek için, olmadık oyunlar oyamamışlardır. Bu düşmanlık ve ihanet karşısında Türk Milleti, canından aziz bildiği devletinin yanında yer alarak, hainlere ve tuzak kuranlara karşı cansiperane mücadele etmiştir” ifadelerine yer verdi.

Hakan Er kutlama mesajını şu sözlerle noktaladı: “Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinden yola çıkarak, Cumhuriyet ve demokrasimizi koruyup kollamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet bekası için her Türk Evladının en kutsal görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve ilk Cumhurbaşkanımız olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin kurucusu kahramanlarımızı, bayrağı, vatanı, milleti ve namusu için canlarını seve seve feda ederek şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor ve Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Yüce Devletimizin ve Cumhuriyetimizin 94. Yıldönümünü ve Aziz Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Bakmadan Geçme