Hamsi bir günde 6 TL yükseldi

Karadeniz'de etkili olan kar yağışı sebebi ile balık tezgahları boş kalırken bu durum fiyatlara yansıdı.

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava Karadeniz Bölgesi’nde de etkisini sürdürüyor. Ordu’da akşam saatlerinde başlayan ve etkisini arttıran kar ve soğuk hava balıkçıları olumsuz etkiledi. Havaların kötü gitmesi ile denize açılamayan balıkçılar avlanamayınca bu durum tezgaha yansıdı. Bu sebeple Ordu’daki balık tezgahları boş kalırken fiyatlarda gözle görülür bir artış yaşandı. Birçok balıkçının tezgahın da ise yalnızca dün tutulan hamsi ve az miktarda mezgit kaldı. Altınordu ilçesi Düz Mahalle'de balıkçılık yapan Coşkun Akgün, hava muhalefeti sebebi ile balıkçıların denize açılamadığını belirterek hamsinin kilosunun bir günde 7-8 TL’den, 13 TL’ye yükseldiğini söyledi.

“Balık az, fiyat çok”

Havaların düzeleceği güne kadar tezgahın boş kalacağını ve vatandaşın yüksek fiyatlarda balık yiyeceğini belirten Akgün, “Dün başlayan yağmur gece kara dönüştü ve denizde fırtına çıktı. Bu durum balıkçıları olumsuz etkiledi ve denize açılamadılar. Bugün hamsi dışında tezgahlarımız boş kaldı. Hamsi az olunca fiyatı bir günde 7-8 TL’den, 13 TL’ye çıktı. Havalar düzelene kadar piyasada balık az, fiyat çok olur. Tezgahın boş kalmasında sadece soğuk havalar değil bilinçsiz avlanmada söz konusu. Büyük balıkçıların bu duruma dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

“Tezgahtaki hamsi bir gün önce tutuldu”

Şarkiye Mahallesi’nde balıkçılık yapan Aydın Ceylan, gece hiç balık tutulmadığını tezgahta bulunan hamsi ve mezgitin dün gündüz saatlerinde tutulan balıklar olduğunu vurguladı. Fiyatların bugün yüksek olduğunu ifade eden Ceylan, “Havaları soğudu ve denizde fırtınaya sebep oldu. Bu durum tezgahların boş kalmasın yol açtı. Bugün tezgahta yalnızca hamsi ve çok az miktarda mezgit kaldı. Aslında hamside kalmayacaktı ancak bugün tezgahta bulunan hamsiler, balıkçıların dün gün boyu tuttuğu hamsiydi ve gece karaya çıkarıldı. Balık az gelince fiyatta fırladı. Bugün hamsi 12-13 TL’ye mezgit ise 20 TL’ye satılıyor” diye konuştu.

Yorumlar 5

Bakmadan Geçme