Hani 40 milyon tasarruf yapmıştınız!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri'nden (MOTAŞ) şehir içi otobüs ücretlerine zam yapılmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri’nden (MOTAŞ) şehir içi otobüs ücretlerine zam yapılmasıyla ilgili açıklama yapıldı. MOTAŞ’tan yapılan açıklamada, zammın artan işletme maliyetleri göz önüne alınarak gerçekleştirildiği belirtildi.

Geçen hafta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bir televizyon kanalında "4 ayda 40 milyon tasarruf ettik" demesinin hemen ardından MOTAŞ'tan gelen zam haberi tepki topladı.

MOTAŞ'tan yapılan açıklama şu şekilde:

“Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren şirketimizin ve Özel Halk Otobüsü esnafının tek gelir kalemi bilet ücretlerinden oluşmaktadır. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma sistemi için işletmelerin gelir gider dengesinin korunması büyük önem taşımaktadır. Tarifeler ile ilgili son değişiklik 15.08.2017 tarih ve 2017/102 sayılı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı ile gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten itibaren geçen süre içerisinde akaryakıt fiyatlarında yaklaşık yüzde 40 oranında artış yaşanmıştır. Toplu taşıma araçlarının günün ihtiyaçlarına göre hizmet verebilmesi açısından bakım-onarım çalışmalarının da eksiksiz yapılması gerekmektedir. Toplu taşıma hizmetinin en önemli kriterlerinden bir diğeri ise güler yüzlü ve yaptığı işin bilincinde olan kalifiyeli personel çalıştırmaktır ki 2017 yılından bugüne kadar personel maliyetlerinde yüzde 44’ü bulan artışlar yaşanmıştır. Artan işletme maliyetleri göz önüne alınarak şehir içi toplu taşıma araçlarında kullanılan kart gruplarının ücretleri yeniden değerlendirilerek Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından 11.07.2019 tarih ve 52 sayılı kararı doğrultusunda bilet fiyatlarında Türkiye ortalamasında bir değişikliğe gidilmiştir. Şehir içi toplu ulaşım sisteminde yolculuk konforunu yükseltmeye ve sağlıklı hizmet vermeye yönelik enflasyon değerleri ve artan maliyetler baz alınarak Malatya Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından yapılan tarife değişikliği alınan kararla 15.08.2019 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanmıştır”

Yorumlar 2
Asgari ücretli ile öğrenci ne yapsın 16 Ağustos 2019 18:56

Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak !!! Yöneticiye,işçiye,memura,vekile sıra ile herkese ufak ufak değdiren başkanımız artık bize yöneldi hadi hayırlısı ama bizde hak ettik galiba malesef birilerinin gördüğü zarar bizim mutluluğumuz olabiliyor bu huy bize huy değil neyse bunlar bir tarafa küçük bir hesap yaptım sizinlede paylaşmak istedim biliyorsunuz gündem ulaşıma yapılan zam buna göre ; Geçmişte bir ankette dikkatimi çekmişti okullar açıkken Motaş günde 170000 civarı bir yolcu taşıyormuş eski fiyata göre sivil öğrenci karması ortalama 1.8₺ olsa ve bu 170000 yolcunun 5 i kayıp yani 65 lik falan filan kart kullanmayan olsa 110500 yolcu kalır buda 110500*1.8=198.900₺ bir günlük gelir eder. Güncel fiyatlarda ise ortalama gelir 2.17₺ eder 110500*2.17=239.785₺ eder yani günlük halka ekstra 40.885 ₺ para yansır buda aylık 1.226.550₺ eder. Bu demek oluyor ki işçiye memura falana filana yaptıkları bize yaptığının yanında hiç kalıyor vay halimize yine olan bize oldu bununla kalsa bari ama hiç sanmıyorum ha birde burdan ben toplu taşım kullanmıyorum aman boşver diyenleri duyar gibiyim hiç öyle değil bende kullanmıyorum ama eşim ama annem ama kardeşim ama akrabam birileri kullanıyor nemelazımcılık doğru değil yazık asgari ücretli iki araç değişim işe gidecek olsa 2.60+1 aktarma =3.60*2=7.2₺ 26 gün işe gitse 187₺ para eder maaşı kaç para bu adamın neyse daha fazla can sıkmayayım kalın sağlıcakla.

Kenan 16 Ağustos 2019 17:17

Adamın ömrü yalan. Zam gerçek. Asgari ücretli ne yapsın. 2 çocuğu öğrenci kendi ve 2 çocuğu iaşesini Selahattin bey özel halk otobüslerine şevket keskine diyet olarak ödesin. Mazlumun ahı var başka tutar seni

Bakmadan Geçme