İhsan Koca'dan Pütürge cinayetleri ile ilgili açıklama

Geçtiğimiz günlerde Manşet Malatya'dan Berkman Dulcan'a konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, seçim zamanı Pütürge'de yaşanılan cinayet ile ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

Röportajın Pütürge bölümü şu şekilde: 

"Berkman DULCAN: Ben özellikle 31 Mart seçimlerinden sonra Pütürge’de yaşanan bir olay vardı. Siz siyasetçilerin de kesinlikle tasvip etmediği o günden bugüne Mikail başkan açıkçası ortalarda yok. Biz Basın olarak çok fazla Pütürge’de bir haber alamıyoruz.

Seçimden önce çok güzel projelerle sunum yapan Mikail Başkan maalesef aradan geçen zaman diliminde çok sessiz kaldı yaşanan olayların etkisiyle, İl başkanı olarak bu konuda sorularımızı size yöneltebiliyoruz. Pütürge de şu an gelinen noktada durum nedir?

 

İHSAN KOCA: Özellikle sizin de söylediğiniz gibi hiç kimsenin arzu etmediği beklemediği tahmin etmediği bir olay yaşadık bizleri üzen seçim başarımızı, hevesimizi kursağımızda bırakan kutlama bile yapmadık ve programlarımızı iptal ettik. Asıl üzülen ve bundan çokça etkilenen de Mikail Başkan oldu. Dolayısıyla onun bu üzüntüsünü ve sonrasında ailesinden 4 kişinin tutuklanışını, onun ister istemez olaydan çok fazla etkilenmesini sağladı. Mikail başkanımız özellikle bu bir elim durumu ve sonrasından yaşadığı ailevi olayları başkanımızın hareketliliğinin bir kısmını aldı.

Tabi ailenin özel işlerinin de aksaması söz konusu oldu, ticari işlerinin aksaması söz konusu oldu. Mikail Başkanımız her ne kadar ticaret dışında olsa da Ailenin bir takım işleri devam eden işleri vardı.

Bunların yükü doğal olarak bizim Belediye başkanımızın üzerine resmi veya gayri resmi binmiş oldu. Böyle bir yükün atında, Allah kendilerine yardım etsin çünkü çok zor bir süreç ve yaşadıkları hiç kolay değil. Ama bütün bunlara rağmen Mikail Başkan, Pütürge ile bağını hiç koparmadı. Yakından biliyorum ki öncelikle Pütürge’ye bir sanayi sitesi kazanımında büyük bir mesafe kat etti. Kooperatifler konusunda birçok mesafe kat etti.

Pütürge’nin özellikle içme suyu, sulama suyu gibi ihtiyaçları bizzat Başkanım başında durarak çalışmaları gerçekleştirildi. Diğer belediyelerimiz için ne söylüyorsak Pütürge için çok daha geçerlidir.

Ekonomik anlamda küçük ilçelerimizin de nüfusları az olduğu için, gelirler az, sadece iller bankası paraları var başka bir gelir kaynağı yok. İnşaat gelirleri, ruhsat gelirlerinden vb gelirlerden kaynak olmadığı için ister istemez maddi anlamda proje uygulama konusunda fazla bir çalışma yapılamıyor. Fakat Mikail Başkanın Şiro Çayı ıslah projesi ve oradan oluşturulacak tarım alanlarının seracılık anlamında kullanılması için yaptığı çalışması bu konudaki iddiası devam ediyor, bizim kendisine inancımız tamdır. Kendisi o projenin peşini bırakmayacak belki yüzlerce hektar alan tarıma kazandırılmış olacak. Tabiri caizse sıfıra yakın rakımı olan bir bölgede tarım arazisi yapılacak. Çok verimli bir tarım projesi hayata geçmiş olacak. Buna canı gönülden inanıyor Mikail Başkan. İnşallah önümüzdeki dönemde belki bu yıl değil de önümüzde ki yıl 2021 yılında projenin başladığını görürüz."

Röportajın tamamını okumak için şu linke tıklayın:

https://mansetmalatya.com/ahmet-baskan-doneminde-malatyanin-cehresi-degisti/

Bakmadan Geçme