İl Müdürlüğü'nde sahte belge

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde takdir belgesi almak için sahte evrak düzenlettirdiği iddia edilen İl Müdür Yardımcısı Vekili ...

Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde takdir belgesi almak için sahte evrak düzenlettirdiği iddia edilen İl Müdür Yardımcısı Vekili Ramazan Barman’a soruşturmaya dahi gerek duymayan İl Müdürü Rasim Bulut’un sessiz kalışı kurumda dedikodulara yol açtı. Mahir Temur’un haberi…

Özel Haber – Mahir Temur

24 Ocak’ta Elazığ Sivrice depreminden sonra Pütürge, Doğanyol ve Kale ilçesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün psiko-sosyal destek ekipleri sahada çalışmıştı. Malatya Valiliğince depremden dolayı Pütürge, Kale ve Doğanyol ilçelerinde bizzat sahada görev almış, sahada en az 15-30 gün arasında çalışmış olan psiko-sosyal destek ekiplerine takdir veya teşekkür belgesi verileceği bildirilmişti. 

Valiliğin emri bu şekilde olmasına rağmen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Malatya İl Müdür Yardımcısı Vekili Ramazan Barman’ın ısrarla Valiliğin açık emrine karşı çıktığı iddia ediliyor. Adının takdir ve teşekkür alınacaklar listesine yazılmasını istemiş, ancak isim listesinde adı olmayınca, bir kere daha Valiliğin emrine karşı çıkarak 16 Mart 2020 tarihinde kendi Müdürlüğüne dilekçe veriyor. Dilekçede, AFAD Kriz Merkezi’nde 3 gün, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde ise 2 gün çalıştığını belirterek hak iddia ediyor. 

“Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne” yazılan ve Ramazan Barman imzalı ilk dilekçede açık bir şekilde “Valiliğimizin, çalışanları takdir amaçlı için teşekkür belgesi vermek için söz konusu yazı ile talep ettiği listede ismim yazılmamıştır. Söz konusu listeye ismimin eklenmesi hususunda gereği için arz ederim” diye yazan Ramazan Barman, ilk dilekçede görüldüğü üzere toplamda sahada 5 gün çalıştığını vurgulamıştır.

Ramazan Barman'ın İl Müdürlğüne gönderdiği ilk dilekçesi:

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Vekili Ramazan Barman’ın daha da ileri giderek psiko-sosyal destek personeline ücret ödeneceğini öğrenince İl Müdür Vekili Rasim Bulut’un haberi olmadan Battalgazi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeline liste hazırlatmış, bu mesai listesinde usulsüzlük yaparak, İl Müdür Vekili ve kendisinin sahada 33 gün çalıştığını yazdırdığı iddia ediliyor.

9 Nisan 2020 tarihinde aşağıda paylaşacağımız dilekçede görüldüğü üzere “Ramazan Barman’ın şifahi talimatı üzerine” yazılmaktadır. Dilekçenin ikinci sayfasında İl Müdürü Rasim Bulut’un 33 gün ve İl Müdür Yardımcısı Vekili Ramazan Barman’ın 33 gün sahada çalıştığı belirtiliyor. Fakat bu dilekçeden 25 gün önce Ramazan Barman’ın sahada 2 gün çalıştığı kendi ifadesiyle kayıtlara geçmişti. 

Ramazan Barman'ın personele liste hazırlattığının belgesi:


Ramazan Barman’ın yapmış olduğu bu usulsüzlüğün resmileştiğine inanan kaynaklarımız İl Müdürü Rasim Bulut’un soruşturma başlatmamasını hayretle karşıladıklarını belirtiyorlar.

Ramazan Barman’ın teşekkür belgesi almak için vermiş olduğu usulsüz mücadelesine İl Müdürü Rasim Bulut’un sonradan haberinin olduğu iddia ediliyor.

İl Müdürü Rasim Bulut imzalı son paylaşacağımız dilekçe Ramazan Barman’ın usulsüzlüğünü bizzat İl Müdürü Rasim Bulut tarafından onaylandığı görülüyor.

Ramazan Barman’a gönderilen resmi yazıda, “İlgili yazıya istinaden kurumumuzda depremde sahada görev yapan yaklaşık 70 personelin ismi belirlenmiştir. Bu doğrultuda yanlış bir iş yapmamak adına Valiliğin bu konu ile ilgili birimi ile iletişime geçilmiş ve birim yetkilisinin ‘Bu listeye depremde kısa süreli olarak 3-4-5 gün gibi görev alan personellerini değil 7-24 esasına dayalı olarak uzun süreli sahada çalışan ve ortalama iki haftadan fazla mesai içi-dışı zaman harcayan kamu personellerinin yazılmasının gerektiği ve bu talimatın bizzat İl Valisi tarafından verildiği’ ifade edilmiştir. Bu bilgi görevimiz gereği tarafınıza iletilmiştir” diye yazıyor.

Dilekçenin devamında, “Valiliğin ilgili yazısına istinaden yazılan listede isminizin yazılmasını gerektirmemektedir. Burada önemli olan deprem ile ilgili sahada kaç gün çalıştığınızdır. Şahsınızdan ziyade psiko-sosyal destek sekretaryası sorumlusu olarak bu güne kadar sahada çalışan personellerin hakları ile alakalı bir çaba içerisinde olmamanız da düşündürücüdür” diye yazılıyor.

Ramazan Barman’a gönderilen ve İl Müdürü Rasim Bulut imzalı dilekçenin ikinci sayfasında, “Ayrıca Battalgazi Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce İl Müdürlüğümüze gönderilmiş olan 09.04.2020 tarih ve … sayılı resmi yazının bizzat sizin şifahi talimatınızla yazıldığı anlaşılmış olup burada 33 gün görev yaptığınızı yazdırdığınız anlaşılmıştır. Daha önceki dilekçenizde ise 5 gün sahada görev aldığınız bizzat sizin tarafınızdan ifade edilmiştir. Burada da anlaşılmaz bir çelişki bulunmaktadır” yazısı dikkat çekmiştir.

İl Müdürü Rasim Bulut'un Ramazan Barman'a gönderdiği belge: 

Bu kadar açık bir usulsüzlük sunucu Ramazan Barman’a soruşturma başlatılmaması ise akıllarda soru işareti uyandırdı.

Kayısı Haber olarak İl Müdürü Rasim Bulut’a soruyoruz:

-Yapılan haberimizden anlaşılacağı üzere ve paylaşılan belgelerin ışığında İl Müdür Yardımcısı Vekili Ramazan Barman’a niye soruşturma başlatmadınız?

-Ayrıca haberimizde paylaştığımız ikinci belgede sizin de 33 gün çalıştığınız yazıyor. Bu doğru mu? 33 gün sahada çalıştığınız için bir ek ücret aldınız mı?

(Rasim Bulut)

 

(Ramazan Barman)

 

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 38
Mazlum 11 Şubat 2022 20:23

Alma mazlumun hakkını. Daha dur neler göreceksiniz. Bunların halkın da iyi bir araştırma yapılsa hepsi yolsuzluktan ihraç edilir. Ancak varmı yürekli bir idareci?

Ayşe 18 Ağustos 2020 10:48

Gerçekten ödül mü yoksa ceza mı bu görevlendirme. Bizler görevden alınıp hakkında soruşturma başlatılmasını beklerken kuruluş değişikliği yaptırarak olayın üzerini örtmeye çalışıyorsunuz. Bu kadarı da pes dogrusu....

İskender 18 Ağustos 2020 09:34

Sayın Editör yaptığım araştırmaya göre Ramazan Barman görevden alınarak İstasyon virajında ki bir Kuruluşa Müdür Yardımcısı olarak tekrar görevlendirmesi yapılmış.Şimdi ceza mı ödül mü diye sormak lazım.....valilik Makamı sessiz Soruşturma açıldı ise Savcılığa adli soruşturması gönderildi mi? Yoka tenzili makam ile karşılıklı anlaşarak bu işlem mi tesis edildi.Cevap bekliyoruz.

İskender 17 Ağustos 2020 15:13

Aklamak ve paklamak için bir senaryo hazırlamakla meşgullerdir.Demek ki henüz bitirememişler.

Ayşe 17 Ağustos 2020 09:20

Kaç gün oldu hala bir gelişme olmadı mı???

İskender 12 Ağustos 2020 15:40

Bari ben de susmayayım. Bu idarecilerin istifa etmesi gerekir. Bunları kim koruyor.

İskender 08 Ağustos 2020 15:44

Herkes susmuş, CHP İl başkanı da Veli Ağbaba da susmuş

Hamza 08 Ağustos 2020 09:14

Hala bir işlem yapılmaması dikkat çekici ve izaha muhtaç

sedat 07 Ağustos 2020 09:48

vali derhal görevden alınmalıdır. Böyle bir şey kabul edilemez.

İskender 07 Ağustos 2020 09:15

Ayşe Hanım, bu olay karşısında susmak kabullenmek demektir.O zaman da gereği ne ise o yapılmalıdır.Bekliyorum ...

Ayşe 06 Ağustos 2020 16:38

Herşey belgelerle apaçık ortadayken valilik herhangi bir açıklama yapmak için daha ne bekliyor merak ediyoruz doğrusu

İskender 06 Ağustos 2020 13:50

Henüz Valilik Makamından bir açıklama yapılmadı.Peki Cumhuriyet Başsavcımız soruşturma bu basın haberi üzerine soruşturma açtı mı ? Henüz bilgimiz yoktur.Bekleyelim görelim Sayın Üzmez

Üzmez 06 Ağustos 2020 09:46

İskender bey,il müdürü rasim bulut ve Dr.il müd.yrd.ramazan barman nın görevden alınmasını daha çok beklersin.bırakın görevden alınmasını daha haklarında inceleme dahi yapılmadı

İskender 04 Ağustos 2020 10:45

Bayram bitti,mesai başladı.Bu haberle ilgili Valilikten bir açıklama yapıldı mı? Valilik Makamından bu memurların görevden alınmalarını bekliyoruz.

Selçuk 31 Temmuz 2020 11:59

İl müdürünün düştüğü hale bak ! Acizlik ! Sosyal hizmetler kimlerin eline teslim ! İl müdürü ve yardımcısı seviyesine gelmiş gelebileceği en üst seviyede devletin çalışanlara ödül olarak verdiği paraya göz dikiyor. Tam anlamıyla...Müdür böyle yaparsa altı ne yapar. Bizim vekillere layık müdürler...al birini vur ötekine.

Mustafa 31 Temmuz 2020 07:09

Mahir bey il müdürü rasim buluta güzel bir soru yöneltmişsiniz.ramazan barmana neden soruşturma açmadınız? İl müdüründe açığı var ramazan batman bunu bildiği için soruşturma açamaz

Bekir 30 Temmuz 2020 20:30

Gençlik spor müdürlüğünde neler oluyor neler

İsmet 30 Temmuz 2020 19:14

Ya iskender bey yalan haber diyenlerin ló sünden bahsetmişsin sosyal hizmetler il müdürlüğünün madeariiftiharı doktor ,yazar ve il müdür yrd ramzan batmanın taaaa!!! Kendisi değilse bıyıklarını keserim .onun için ļó den bahsetmeyen ayıp oluyor.

İskender 30 Temmuz 2020 17:49

Halen yalan haber diye yorum yapanlarda IQ problemi var. Okuduklarını anlayamıyorlar

Malatyalı 30 Temmuz 2020 17:22

Müdür çok ayıp etmiş

İsmet 30 Temmuz 2020 17:16

Seni gidi seni gidiiiii doktor , yazar , il mud yard ramzan batman bu unvanların arkasına sığınıp neler çevirmissin

Olmadı BE Rasim Başkan ???? 30 Temmuz 2020 15:39

Yakışmadı Başkan yakışmadı. Senin gibi dürüst bir müdüre yakışmadı. Bu hatayı yapmasaydin gelecek seçimlerde 6 sıra Malatya milletvekiliydin. Neyse sağlık olsun Başkan

Editör 30 Temmuz 2020 15:34

Aynı ip'den yalan haber demekle haberimiz yalan olmuyor. Haber belgelelerle sabitken ve kurum içindeki yazışmalar ortadayken yalan haber diyeceğinize şonu sorun savunduğunuz kuruma veya kişiye: Haberi yalanlamak için ne yaptılar?

Gercekdisi 30 Temmuz 2020 15:20

Yalan haber ben olayı içinden biriyim..bu kadar kolay yalan haber yapilabiliyorsa yazık bu gazeteye ...depremde gece gündüz aylarca çalışılmış ekstra bir ücret alınmamıştır..karalamaktan başka birşey yoktur...

Hem çalışsınlar hem dayak yesinler 30 Temmuz 2020 15:05

Bu adamları para almadan çalıştıkları için tebrik ediyorum ya Ben teşekkür verecem

Leyla.. 30 Temmuz 2020 14:59

Adamlar deprem gecesi göreve gitsinler Bir ay çalışsınlar ücret almasınlar Teşekkür de verilmesin Birisi istemiyor diye haber yapsın Masallah yy aa

Gerçek dışı haber 30 Temmuz 2020 14:33

Kurumdan arkadaşlara sordum İdareciler kendi isteğiyle ücret almamis Deprem gecesi görev basinda bir ay boyunca depremde calismislar teşekkür bile verilmemis İnanmayan kuruma sorsun teşekkur bile verilmemis Tekzip vermişler

Güneş balçıkla kapatılmaz 30 Temmuz 2020 14:07

Herşey gün gibi ortada hala haber yalan diyorsunuz be kardeşim. Sizleri anlamak mümkün degil. Böylemi güçlü Türkiye'nin önü açılacak. Bunları gün yüzüne çıkararak yol alabiliriz. Haberi yapan kardeşime tesekkurler. Vali bey müdürü çağırsin bilgi alsın başlatsin soruşturmayı bu kadar basit.

İskender 30 Temmuz 2020 13:32

Bu haber 0 gerçektir.Belgeler ortada tartışmaya gerek yoktur.Vali Bey hemen görevden almalıdır.Yaptığınız yorumlarla bu adamları anlayamazsınız.Batacakları kadar varmışlar.

Haber 30 Temmuz 2020 13:06

Deprem gecesi 24 ocak ta yöneticiler 72 saat kesintisiz üç gün beylerderesi kriz merkezinde diğerleri Pütürge ve doğan yola gittiler Kendi istekleri ile ücret de almadılar Teşekkür de verilmedi Fedakar yönetici ve personele benden teşekkür olsun

Malatya için 30 Temmuz 2020 12:57

Malatya icin kesintisiz 72saat kriz merkezi nde bir ay boyunca sahada Görev yaptılar ücret bile istemedenn Teşekkür bile verilmedi

Haber 30 Temmuz 2020 12:54

Deprem gecesi gorevliler ve yöneticiler görev başındaydı bir ay boyunca görev yaptılar Ücret bile istemedenn çalıştılar Teşekkür de verilmedi

Haber 30 Temmuz 2020 12:48

Bu haber gerçeği yansıtmiyor Yöneticiler herhangi bir UCRET almamıştır Deprem gecesinden gece gündüz bir ay boyunca sahada ve organizede gorevliler teşekkür de verilmedi

Derhal İstifa Etmeli 30 Temmuz 2020 12:01

Zehir zıkkım olsun aldığınız paralar. Bu devlet bunun hesabını er yada geç soracaktır.

ahmet 30 Temmuz 2020 11:58

bi ödül için verilen mücadelenin yarısı dahi hizmet için yapılsa daha iyi olurduk şehir olarak. bu insanlar nasıl sorumlu oluyorlar.nasıl yönetici oluyrlar.

BU KADARINA PES VALLAHİ.. 30 Temmuz 2020 11:56

Malatya'da Sosyal Politikalar İl Müdürü kadar pasif bir müdür daha görmedim. Durum hakkında soruşturma açmalıydı. Babalarının çiftliğine çevirmişler. Yazık çok yazık. Vali derhal soruşturma başlatmalı.

İskender 30 Temmuz 2020 10:43

Liyakatsız yöneticiler iş başında

Ayşe 30 Temmuz 2020 10:40

Babalarının çiftliğine çevirmişler ...

Bakmadan Geçme