İlk yarıyı ikinci sırada tamamladık

TFF 1. Lig'de 2016-2017 futbol sezonuna şampiyonluk parolasıyla giren Evkur Yeni Malatyaspor, ligin ilk yarısını 30 puanla, Göztepe'nin ardından ikinci sırada tamamladı.

Sezona seri galibiyetlerle başlayan sarı-kırmızılılarda son haftalara doğru alınan başarısız sonuçlar liderlik mücadelesi için diğer takımları da yarışın içerisine sokarken, ilk yarısı 16 hafta oynanan ligi Göztepe zirvede tamamladı.

En farklı galibiyet ilk yarının son maçında

Evkur Yeni Malatyaspor sezonun ilk yarısını 4 mağlubiyet, 3 beraberlik ve 9 galibiyetle noktaladı. İlk yarının son maçında Boluspor deplasmanında boy gösteren sarı-kırmızılı ekip, rakibini 5-1 mağlup ederek, bu sezonki en farklı galibiyetine de imza attı. 
Sarı-kırmızılılar, ligin ilk yarısında yakaladığı 5 haftalık galibiyet serisi sonrası zirveye ambargo koyarken, daha sonra gelen 5 haftalık puan kaybı, takımda hızlı bir düşüşe neden olmuştu.

4 yenilgi, 3 beraberlik, 9 galibiyet

Evkur Yeni Malatyaspor 16 haftalık ilk yarı periyodunda Altınordu, Eskişehir, Göztepe ve Bandırmaspor’a mağlup olurken, Denizlispor, Giresunspor ve Adana Demirspor’la da berabere kaldı.

Sarı-kırmızılılar, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Balıkesirspor, Şanlıurfaspor, Manisaspor, Elazığspor, Ümraniyespor ve Boluspor’u ise mağlup etme başarısı gösterdi.

10 gol atan Dialiba takımın skor yükünü omuzladı

Malatya temsilcisinde ilk yarının en dikkat çeken oyuncusu attığı 10 golle Senegalli Boubacar Dialiba oldu. Dialiba takımın da en fazla ilk 11 oynayan futbolcusu oldu.

Bakmadan Geçme