'İnönü Stadı Recai Kutan Stadı olsaydı yapmazlardı'

Malatya CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Soner Gökçe Radyo Fon'da İbrahim Ulutaş'ın konuğu oldu. Malatya'nın büyükşehir olmadığını, zaten 15 yıldır Malatya'yı AK Parti'nin yönettiğini, İnönü Stadı ile ilgili saygısızlık yapıldığını ve daha birçok konuda konuştu.

“Malatya’nın sorunlarını bilen ve Malatya’da yaşayan biriyim. Malatya’nın Büyükşehir statüsünde yönetilmediğini düşünüyorum. Malatya’ya hizmet etmek için bu yola baş koyduk. Müthiş bir kampanya başlatacağız. Çalmadığımız kapı elini sıkmadığımız Malatyalı kalmayacak. Bir algı operasyonuyla hemşirelerimizin akıllarını çelmeye izin vermeyeceğiz.” diye kendini ifade etti.

Malatya zor bir il, bu bakımdan başarılı olmayı düşünüyor musunuz, sorusuna, “Malatya’nın sağ duyusuna güveniyorum. Kampanyamızın Malatyalılara etki edeceğinizi düşünüyorum. Bugün Malatya’da Malatya’yı yönetenlerin zaten 15 yıldır yönettiğini unutuyorlar. Yaşanılan tüm sıkıntıları anlatacağız. Beton yığınlarından başka bir hizmet var mı? Sanki altyapı hizmeti verilmiş sanki meydanlar açılmış… Ne yapılmış.” diye konuşan Gökçe, bu algıyı değiştireceklerini söyledi.

Nasıl değiştireceksiniz, sorusuna ise, Muharrem İnce 110 bin oy aldı. Beş altı aylık bir süreçte hem ekonomik durum hem de belediyelerin şirketleri ve Sayıştay raporları ortada. İnsanlar şu an mutsuz. Yaptıklarıyla yapamadıkları artık sorguya çekiliyor. Tüm Malatya’yı kucaklayacağız. Merkez sağdan gelen biriyim, sosyal demokratım ve tüm Malatya’yı kucaklayacağız. Belirli alana sıkışmayacağız. Darende’de de yapacağız, Pütürge’de de yapacağız Arguvan’da da yapacağız, Çöşnük’te de yapacağız. Allah’ın izniyle hemşerilerimin izniyle başaracağız, dedi.

Malatya ekonomisine de değinen Gökçe, “Herkesin sıkıntılarını hem görüyoruz hem de biliyoruz. İflas eden edene” diye konuşmasını sürdürürken “Biz her kesimin düşüncesine bakmadan herkesin adayı olacağız. Bize baktıkları zaman kendi adaylarını görecekler. Biz Malatya’nın adayıyız” dedi.

Malatya’nın sorunlarına değinen Soner Gökçe, “300 bin nüfuslu Battalgazi ilçemizde bir devlet hastanesi yoktur. Kaç tane bulvarımız var kaç tane açık alanımız var. Malatya önemli bir trafik problemi var. Malatya’nın meydan sorunu var. Malatya’nın meydanı yok. Bir cazibe merkezi yok Malatya’nın. Malatya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelere baktığın zaman çok ciddi bir kaynağının olduğunu görüyoruz. Belediyelerin şirketlerinin hepsi zarar ediyor. Herkes görüyor. Yeşil Malatya’yı yeşilsiz bıraktılar. Bugün Yeşil Kuşak diye bahsedilen proje iptal edildi, niye edildi bilmiyorum.” diye konuşan Gökçe İnönü Stadı ile ilgili sorulan soruya ise;

“İnönü Stadı’nın durumu belli… Yıkılmanın kutlanması ise çok ayıptır. Ama geçmişine saygısı olmayan bir büyükşehir belediye başkanı düşünülebilir mi? Malatya’nın tarihine damga vurmuş bir İnönü’yü bir Özal’ı bir Recai Kutan’ı unutabilir miyiz? Bu stat Recai Kutan Stadı olsaydı yine aynı tepkiyi verirdim. Ama o stat Recai Kutan isminde olsaydı yapmazlardı. İsminin İnönü olduğu bir stat havai fişeklerle yıkılır mı? Yazıktır ayıptır. Kendi öz değerlerimizle dalga geçtik.” dedi.

Soner Gökçe nasıl bir belediye başkanı olacak sorusuna, “Denetlenebilir bir mekanizma kurmak istiyoruz. Mutlu bir Malatya istiyoruz. Sosyal yaşam alanlarıyla ve trafik probleminin çözüldüğü ve işsizlik sorunun çözüldüğü ve sanayiye ve esnafa destek verilen bir başkanlık istiyoruz. Turizm alanı belli bir alana sıkışmış durumda. Daha geniş alanlara yayacağız. Kayısı Festivali unutturuldu. Tüm bunlarla uğraşacağız. Şehri bir bölgeye yıkmayacağız. Çevreyolu bitmiş durumda, bununla ile ilgili çok ciddi bir çalışma yapacağız” diye ifade etti.

Büyükşehir olmadığımızı söyleyen Gökçe şu sözlerle büyükşehir olmayı tanımladı:

“İlimizin adı büyükşehir ama maalesef büyükşehir değil. Şehri tıkamışlar Kışla caddesine ve İnönü caddesine… Gidin Mersin’e, gidin Adana’ya büyükşehir görün. Bizimle beraber büyükşehir olan Kahramanmaraş’a bakın yine büyükşehir havası var.”

CHP Malatya’da niye sürekli başarısız oluyor, sorusuna ise;

“Objektif olarak özeleştirilerimizi yapıyoruz. Vatandaşa ulaşma konusunda sıkıntılarımız olabilir. Seçim bir imtihandır. Biz bir seçime girdik. Nerde hata yaptık iyi analiz yaptık. Hazırlığımızı yaptık. Bu sadece CHP’nin bir hatası değil. Karşımızda tüm basını eline almış, tüm devlet imkânlarını kullanan ve demokratik olmayan bir yapıyla mücadele ediyorsunuz. Ama biz bunun karşısında nasıl durabiliriz, bunun çalışmasını yapıyoruz” dedi.

15 Ocak’ta tüm kamuoyuna projelerimizi açıklayacağız, diyen Gökçe son sözlerini şu şekilde ifade etti:

“Biz iyi niyetle Malatya’ya hizmet etmek için karar verdik. Güzel bir başlangıç yaptık. Heyecanımızla ve enerjimizle başaracağız. Hemşerilerimizde bir karşılığımız var. Malatya’mızın yapısını biliyorum ve bu yapıya uygun biriyim. Malatyalıyım. Soner Gökçe’nin başkanlığında Malatya halkı Malatya’yı yönetecektir. Önce Allah’a sonra Malatya halkına emanet ediyorum. Hiç kimse bizim bu gönül bağına engel olamayacaktır” 

Kayısı Haber

Bakmadan Geçme