İnönü Stadı son maçlarına ev sahipliği yapacak

Yıllardır Malatya futbolunun yükünü çeken İnönü Stadı, yeni yapılan Malatya Arena Stadı'nın planlanan tarih olan Ocak ayında hizmete girmesiyle birlikte kapılarını bir daha açılmamak üzere sportif müsabakalara kapatacak.

Tarihe tanıklı eden emektar Malatya İnönü Stadı'nın yıkımının 2017 yılı Mayıs ayı olarak planlanıyor. Adını eski Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alan İnönü Stadı, yıkılmaya yüz tutmuş tribünleri ve bozuk zemininden dolayı maçlarını bu statta oynayan Yeni Malatyaspor’un beklentilerine cevap veremeyecek durumda bulunuyor.

Şehrin merkezinin dışına yapılan 25 bin seyirci kapasiteli Malatya Arena Stadyumu’nun teslim edilmesinin ardından kademeli olarak yıkımına başlanacağı öğrenilen İnönü Stadı’nın arsasının ise şehir parkı olarak kullanılması gündemde.

1970 yılında yapılan stat Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor’un birçok karşılaşmasına şahitlik ederken, Malatyaspor’un Balkan Kupası ve UEFA Kupası gibi uluslararası müsabakalarına da ev sahipliği yaptı.

İnönü Stadı, Malatyaspor’un 1983-1984 sezonunda namağlup olarak 2. ligden 1. lige çıkması, 1987-88 sezonunda 1. ligdeki en iyi derecesini yaparak ligi 3. sırada tamamlaması, 1988-1989 sezonundaki Balkan Kupası, 2000-2001 sezonunda 1. lige çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası’nda İsviçre’nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

Bakmadan Geçme