İnsan kaçakçılığın başkenti: Malatya

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım yaptığı yazılı açıklama ile aralarında Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli ve Yazıhan Ak Parti İlçe Başkanının kardeşinin de bulunduğu İnsan Kaçakçılığına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım yaptığı yazılı açıklama ile aralarında Malatya Büyükşehir Belediyesi personeli ve Yazıhan Ak Parti İlçe Başkanının kardeşinin de bulunduğu İnsan Kaçakçılığına ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Başkan Yıldırım, “Biri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli diğeri ise Büyükşehir Belediyesi MASKİ personeli olan iki şahsın insan kaçakçılığına aracılık ettiği haberi ile adeta şoke olduk. Bu şahıslardan birinin Ak Parti Yazıhan İlçe Başkanının kardeşi olması da cabası.“ dedi.

Yıldırım “Büyükşehir Belediye personeli olan bu iki şahsın karışmış oldukları suç asla yabana atılacak bir durum değildir. Bu kişiler kendi işlerini yapmak yerine bu tür suçlara alet olmaları ise kafalarda ciddi soru işaretleri bırakmaktadır.“ şeklinde konuştu.

“AK PARTİ MALATYA'DA İNSAN KAÇAKÇILIĞI İLE ANILMAYA BAŞLANDI”

Yeşilyurt Belediyesi'nin Gri Pasaport skandalıyla isminin insan kaçakçılığı ile anıldığını hatırlatan Başkan Yıldırım “Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın açılan davada tanık olarak dinleneceği gerçeği bu eylemlerin Ak Parti'nin Malatya’da ki insan odaklı çalışmasının merkezinde insan kaçakçılığının olduğu ve Belediyelerin yanlış işlerde koşturduğunu gösteriyor.

Gelinen noktada Malatya, Türkiye’de Ak Partili Belediyeler sayesinde insan kaçakçılığı ile anılmaya başlandı. Yeşilyurt Belediyesi'nin insan kaçakçılığı noktasında yargılanma süreci devam ederken şimdi de Büyükşehir Belediye personeli kişilerin göçmen kaçakçılığı yapması asla kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi. 

“MALATYA’NIN MARKA DEĞERİNİ SÜREKLİ ALÇALTIYORSUNUZ”

Başkan Yıldırım “Malatya’yı yemek programları ile televizyon kanallarında tanıtmaya çalışanların vizyonu ancak bu kadar olabilirdi. Sizler Malatya'nın marka değerini yükseltmek yerine alçaltıyorsunuz. 

Şimdi soruyorum sizlere;

1. Nasıl olurda Malatya'ya hizmet etmesi gereken Büyükşehir Belediyesi göçmen kaçakçılığı ile gündeme gelir?

2. Belediye personellerinin birçoğu sizlerin akrabalarınız, yandaşlarınız; bu insanlar orada mesailerini başka işler için mi harcıyorlar? 

3. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere konu ile alakalı kurumlardan İtfaiye'den, MASKİ'den, Ak Partili yetkililerden ve Valilikten nasıl olurda konuyla alakalı bir açıklama bile yapılmaz? 

4. Başta Ak Parti İl Başkanı olmak üzere, Büyükşehir Belediyesi, Malatya Milletvekilleri nasıl olurda böylesine ciddi bir konu hakkında sessiz kalmayı tercih eder? 

Bu olayı bir muhalefet partili belediye yapmış olsaydı şimdiye kadar onları yerin dibine sokar, açıklama üzerine açıklamalar yapardınız.” diye sordu.

“SÜRECİN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Başkan Yıldırım, “Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak bizler sürecin yakından takipçisi olacağımızı en yüksek perdeden tüm ilgililere duyuruyoruz. Adalet ve Kalkınma Partili Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de derin bir yara olarak duran göçmen politikası konusu ve insan kaçakçılığı hakkında böylesine bir eylem gerçekleştirmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir. Malatya'ya hizmet ile meşgul olması gereken Büyükşehir Belediyesi personellerinin böylesine iğrenç bir işe tevessül etmesi de asla kabul edilebilir bir durum değildir. Kaldı ki Genel Seçim sürecine girmiş olduğumuz bu günlerde bir Ak Parti İlçe Başkanının akrabasının da aralarında bulunduğu kişilerin insan kaçakçılığı başta olmak üzere yardım ve yataklığı da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Malatya'da ne derece kötü bir duruma düştüğünü apaçık göstermektedir. Bizler Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanlığı olarak her zaman yapıcı, onarıcı muhalefet anlayışımızla doğrunun her zaman yanında olup yanlışın karşısında Beydağı gibi dimdik durmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bülten

Bakmadan Geçme