İrfan Buz'dan özeleştiri

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, 'Baktığınız zaman puansal anlamda çok daha iyi durumda olmamız gerekiyordu' dedi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde geride kalan dört haftada alınan kötü sonuçlar, takımdaki son durum, oyuncu değişiklikleri, tercihleri ve Adana Demirspor karşılaşmasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Gol bölgelerinde eksiğimiz var”

Bandırmaspor maçında futbolcularının ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Futbolcularım istediler ve ellerinden geleni yaptılar. Ama eksiklerimiz yok muydu, vardı. Neydi eksiklerimiz. İstatistiklere baktığınızda, tabi istatistikler oyunu okuma açısından size yardımcı olur. Yüzde 78 topla oynama oranı sizin kendi takımınızda. 25 şut, 15 köşe vuruşu, sağdan soldan gelen ortalar. Maçı bir daha izledim, ilk 20 dakikada dört tane net pozisyonumuz var. Maalesef futbolda gol çok önemli, gol bölgelerinde eksiğimiz var. Onu gidermemiz gerekiyor. Orada daha iyi olmamız gerekiyor. Onların üzerine çalışıp, eksikleri gidereceğiz” diye konuştu.

“Son dört haftadır eksiklerle sahaya çıktık”

Tecrübeli teknik adam, takım olarak hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını kaydederek, “Bu fikstür durumunu herkes nasıl değerlendirmek istiyorsa değerlendirsin. Herkesin kendi fikri, hakkıdır. Şansı mı, farklı bir şey mi, bunu değerlendirebilirsiniz. Biz, kendi açımızdan futbol takımımıza bakmamız gerekiyor. Son dört haftadır eksiklerle sahaya çıktık. Şimdiye kadar onu söylemedik ama bu hafta Allah nasip ederse bu puanları alan arkadaşlarımızı, ilk 11’i düşündüğünüzde dört haftadan sonra Adana Demirspor maçına çıkacağız. Şimdi hep müsabaka müsabaka gittiğimizde tabi ki üzgünüz. Baktığınız zaman puansal anlamda çok daha iyi durumda olmamız gerekiyordu. İçeride Giresunspor ve Bandırmaspor’u yenmeliydik. Bir Altınordu maçının ilk devresi, bir de Göztepe maçını teknik açısından iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Çok coşkulu oynamadık. Diğer açıdan oyunumuz skora yansımadı. Ama bunun üzerine çalışmamız gerekiyor. Eksiklerimiz var, onları gidereceğiz” şeklinde konuştu.

“Ertaç da Hakan da iyi kaleci”

Buz, oyuncu değişiklileri ve tercihleriyle ilgili eleştirilere de cevap vererek, “Siz tabi ki eleştirebilirsiniz. Seçenek olarak Bandırmaspor maçında kaç tane stoperimiz vardı. Stoper olarak oynayan Osman Fırat ve Erkan Sekman vardı. İkisi arasında tercih yaptım ve tercihimi Osman Fırat’tan yana kullandım. Osman Fırat’ın hata ya da yanlış yaptığını düşünmüyorum. Gayet de iyi ve normal bir şekilde oyununu oynadı. Ümraniyespor maçına baktığınızda Mehmet Sak da kendi bölgesinde iyi oynadı. Üç tane maçı istediğimiz gibi götüremedik. İçeride oynadığımız için ofansif anlamda biraz daha o ayağa ihtiyacımız vardı. O yüzden tercihimi öyle kullandım. Kaleci konusunda çok fazla eleştiri yapıldı. Siz de her şeyi içeriden bilmiyorsunuz. Ama sonuçta bir teknik direktör tercihini kullanıyor. Burada ikinci senem, zaman zaman teknik direktör tercihini eleştirebilirsiniz. Hiç sorun değil. Ama inanın hiçbir teknik direktör, hiçbir takım mağlubiyet için sahaya çıkmaz. Ertaç hazırlık dönemini geçirmedi. Ertaç gitmişti. Ertaç iyi kaleci, Hakan’da iyi kaleci. Tercihimi Hakan’dan yana kullandım. Ama Ertaç’a da kullanabilirim. Onunla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Kardeşimizi seviyorum, bütün futbolcularımı olduğu gibi. Hepsi benim için gerçekten değerli. Şans da verebiliriz. Burada önemli olan Yeni Malatyaspor’un menfaatidir. Biz her zaman onun doğrultusunda gittik. Yanlışlar varsa onu hep birlikte düzelteceğiz. Bir de eleştirirseniz beni eleştirin. Bir sorumluluk varsa bu benimdir” şeklinde konuştu.

“Onlardan rica ediyorum, sonuna kadar desteklesinler”

Buz, taraftarlara da çağrıda bulunarak, “Dört haftadan sonra Adana Demirspor karşısına tam kadro çıkma şansımız var. Bu durum bizleri sevindiriyor. O yüzden içeride, puansal anlamda bu maçı almamız gerekiyor. Nerede olduğumuzu söylemiyorum. Geçen senede bu senede hep maç maç baktık. Taraftarlarımıza bir şey söylemek istiyorum, onlara çok teşekkür ediyorum. Bizlere inanılmaz derecede destek verdiler. Onlardan rica ediyorum, sonuna kadar desteklesinler. Sonuçta protestolarını her zaman yapabilirler. Biz neden kendimizi içerden ya da dışarıdan sıkıntıya sokalım? Hep birlikte bu olayı göğüsleyelim. Bizim herkese ihtiyacımız var” dedi.

Yorumlar 6

Bakmadan Geçme