İstanbul seçimini Malatya belirleyecek

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ettikten sonra hemşeri grupları çok önem kazandı. İstanbul'da hemşeri grupları içerisinde 'Malatyalıyım' diyen sayısı oldukça fazla. İstanbul'da Malatyalı seçmen sayısı hemşeri gruplar içeresinde ilk 10'un içeresinde…

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal ettikten sonra hemşeri grupları çok önem kazandı. İstanbul’da hemşeri grupları içerisinde “Malatyalıyım” diyen sayısı oldukça fazla. İstanbul’da Malatyalı seçmen sayısı hemşeri gruplar içeresinde ilk 10’un içeresinde…

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, çalışmaların sandığa gitmeyenler ve geçersiz oy kullananlar üzerinde yapılacağı herkes tarafından dile getirilirken, bu kez İstanbul'da hemşeri grupları ayrıca önem kazandı. 31 Mart seçimlerinde yoğun program nedeniyle es geçilen gruplar, bu kez tek tek ele alınıyor. 

Yapılan analizlere göre, İstanbul'da yaşayan ve kendini İstanbullu olarak tanımlayan seçmen sayısı 1 milyon 709 bin olarak belirlendi. İstanbulluların ardından ilk 10'a giren hemşeri grupları 4 milyon 942 bin seçmene anlamına geliyor. Sivas, Kastamonu, Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon, Malatya, Erzurum, Sinop ve Tokat listede ilk 10'da yer alıyor.

Ayrıca geçen hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bazı il başkanları ile Ankara’da bir toplantı yapmıştı. MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar da Genel Merkeze çağırılan il başkanları arasındaydı.

Kısacası Malatya’da seçim sonuçları kesinleşti ama İstanbul’da Malatyalı hemşerilerimiz İstanbul’un kaderini belirleyebilir.

Kayısı Haber - Hürriyet

Bakmadan Geçme