Kahtalı'nın ortağı olduğu Birdamla'dan açıklama

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı'nın da ortakları arasında bulunan Birdamla şirketinden...

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’nın da ortakları arasında bulunan Birdamla şirketinden Türk Şeker Tarım A.Ş bayiliği ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada Birdamla Gıda Paz. A.Ş.’nin iftiralar karşısında ve yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için Türk Şeker Tarım A.Ş’nin bayiliğini bırakma kararı aldığını duyurdu.

BİRDAMLA A.Ş’NİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE

"Ülkemizde üretilen şekerin %40’ını üreten Devlet Şeker Fabrikaları, 50 kg’lık torbalarla yapılan stokçuluğun önüne geçmek, özel şeker fabrikalarının yüksek fiyatlarla vatandaşlarımızı mağdur etmemesini sağlamak ve halkımıza şekeri daha ucuz bir maliyetle ulaştırmak amacıyla; 81 ilimizde şekeri, toptancı, imalatçı gibi işletmelere vermeyip market ve bakkallar eliyle tüketiciye ulaştırmak istemiştir.
Bu kapsamda; torba şeker satışını kaldırıp,  5 kg’lık paketler halinde ambalajlanan şekerlerin, Türkiye genelinde, 81 ilimizde bulunan bayiiler kanalıyla tüketicilerimize ulaştırılması yoluna gitmiştir.
Malatya bayisi olan firmamız Birdamla Gıda Paz. A.Ş. olarak Fabrikadan alabildiğimiz sadece 1 araç şekerin ilimiz genelinde, market ve bakkallarımıza dağıtımını yapmıştır.

 Maalesef, Malatya Şeker Fabrikasının bütün şekerini aldığımız ve bir torbasını 200 TL' ye alıp 400 TL' ye sattığımız gibi menfur bir iftiraya maruz kaldık.
Saygıdeğer kamuoyumuzun şu hususları özellikle bilmesini isteriz.
1) Şeker Fabrikasının şeker dağıtımında izlemiş olduğu bu yol sadece Malatya’mızda değil 81 ilimizde uygulanmaktadır.
2) Şeker Fabrikalarının izlediği bu yöntemin temel amacı; yukarıda da belirttiğimiz gibi stokçuluğun önüne geçmek ve vatandaşımıza daha uygun fiyatla şekeri ulaştırmaktır.
3) Şeker Fabrikasında üretilen tüm şekerin değil, haftada ancak 1 araç şekerin dağıtımı firmamız tarafından yapılmıştır. 
4) Firmamız 5 kg lık şekeri 38,78 TL' ye alıp %5 kâr ile 40,72 TLye marketlerimize  ulaştırmıştır.

Bu iftiralar karşısında, hemşerilerimiz nezdinde bir yanlış anlaşılmaya mahal bırakmamak için 
Firmamız, Türk Şeker Tarım A.Ş’nin bayiliğini bırakma kararı almıştır.  
Saygılarımızla
Birdamla Gıda. Paz. A.Ş"

Bakmadan Geçme