Karadeniz: Halep'te insanlık dramı yaşanıyor

Malatya Yardımeli Uluslararası Derneği, Suriye rejimi ve Rus güçlerinin Halep kentine düzenlediği hava saldırılarına tepki gösterdi.

Yardımeli Uluslararası Derneği Malatya Şube Temsilcisi Nihat Karadeniz, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Halep'te yaşanan insanlık dramıyla ilgili, "Halep, bizleri, sizleri, bu zulme dur demeye bekliyor. Halep, kültürüyle, insanlarıyla tarih sahnesinden silinecek duruma geldi. Irkçılar, mezhepçiler, insanlıktan nasibini almamış katiller ve canilerin Suriye'ye seyirci kaldıklarını, ağır silahlarla, uçaklarla, bombalar ve kimyasal silahlarla Halep'te yaşayanlar katlediyor'' şeklinde konuştu.

Halep'te yaşanan insanlık dramının insanlığın gözü önünde işlendiğine vurgu yapan Karadeniz, Suriye'de 500 bin kişinin katledildiğini ve 7 milyon insanın ise savaş nedeniyle göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Halep halkına yardım için acilen yardım koridoru açılmasını talep ettiklerini kaydeden Karadeniz, Halep'in tüm insanlıktan talebinin ölümlerin, akan kanın ve göz yaşlarının durdurulması olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme