Kavgadan sonra ilk hamle

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar arasında yaşanılan sözlü tartışmadan sonra...

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar arasında yaşanılan sözlü tartışmadan sonra  ‘vekillik’ değişikliği dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya ziyareti için AK Partili belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantıda Selahattin Gürkan ile Mehmet Çınar’ın “lan, haddini bil” sözlerine varan tartışmasından sonra Selahattin Gürkan’ın “vekillik” hamlesi gündeme oturdu.

Yaşanılan tartışmadan bir gün sonra Ankara’ya giden Selahattin Gürkan’ın yerine Başkan Vekili Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi ve Malatya Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Selim Pilten yerine Battalgazi Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyesi Mehmet Çolak vekâlet etti.

Selahattin Gürkan’ın şehir dışında olduğu için yapılan Meclis Toplantısı’na da başkanlık eden Mehmet Çolak’ın Başkan Vekilliği aldığımız bilgilere göre kulislerde tartışılıyor.

Meclis 1. Başkan Vekili ve 2. Başkan Vekili şehirde olmasına rağmen Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çolak’ın Meclis’e başkanlık etmesi AK Parti teşkilatında konuşulsa da Başkan Gürkan şehir dışında olduğu için kendisi yerine atadığı Başkan Vekili, mevzuat gereği Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne başkanlık edebilir.

      (SELİM PİLTEN)

Fakat Yeşilyurt Belediyesi Meclis Üyesi Selim Pilten’in daha önce Başkan Gürkan’ın şehir dışı ziyaretlerinde sürekli Başkan Vekilliği yaptığı biliniyorken yaşanılan sözlü tartışmadan hemen sonra Mehmet Çolak’ın Başkan Vekili olarak görev yapması “Kavgadan sonra ilk hamle” diye algılandı.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Yorumlar 1
Bayram 18 Ekim 2020 12:58

Pilten de Çolak da Selahattinin adamı, farkeden birşey yok. Battalgazi'nin ve Yeşilyurt'un ilk 6 ismine Selahattin karar verdi. İhsan, Osman, Çınar, vekiller hepsi izledi, şimdi yapabilecekleri birşey yok. Hayırlı İşler.

Bakmadan Geçme