Kayısı bahçeleri molozların altında

Karar gazetesinden Yıldıray Oğur, Malatya'nın karanlığa dönüşmüş kayısı bahçelerini yazdı.

Karar gazetesinden Yıldıray Oğur, Malatya’nın karanlığa dönüşmüş kayısı bahçelerini yazdı.

6 Şubat depremlerinden sonra ulusal gündemde gerektiği kadar yer bulamayan Malatya’yı gazeteci Yıldıray Oğur kaleme aldı.

“Kayısı bahçeleri molozların altında” diye ifade eden Oğur, Malatya’yı bu enkaz haline dönüştüren anlayışın halen ortalıkta gezdiğini ve yeni şehri de bu anlayıştakilerin kurmaya hazırlandığını yazdı.

Bostanbaşı mahallesinin tarihsel değişimini yazısında çarpıcı bir şekilde dile getiren Oğur, amcaoğlu iki belediye başkanları Cemal Akın ve Yahya Akın’ı da kaleme aldı.

Kayısı Haber Genel Yayın Yönetmeni Mahir Temur’un “Müteahhit Belediye Başkanı” yazısının bir bölümünü de köşesinde paylaşan Yıldıray Oğur, 

“Peki bu yazıda ismi geçen belediye başkanları ve milletvekillerinden şu ana kadar kimse hesap sordu mu? Hayır. 

Artık rant çetesine dönmüş siyasetçi-müteahhitler işbirliğiyle Malatya’yı yıktılar.” diye yazdı.

Karar gazetesinde yayımlanan Yıldıray Oğur’un bugünkü  “Kayısı bahçelerini mezarlığa çeviren karanlık” başlıklı yazısını bu linkten okuyabilirsiniz:

Kayısı bahçelerini mezarlığa çeviren karanlık

Kayısı Haber

Yorumlar 1
Rıfkı 12 Mart 2023 19:04

Eee niye koruma altında olanları gündeme almıyorsunuz?soruyorum.Selim pilten.ibrahim aydoğan ve vahap erdemi kim koruyor?3ünün bostanbaşında yaptığı binalar yıkılacak bizsite sakinleri meclisi basacağız ama yazıyoruz yazıyoruz yayınlanmıyor?başkandan korkan basına da yazıklar olsun

Bakmadan Geçme