Kayısı Birlik yeniden kurulmalı

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez Kale ilçesi ziyaretinde kayısı üreticisinin sorunlarını ele aldı. Kayısı Birlik yeniden ve daha güçlü bir şekilde aktif edilmeli, dedi.

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez Kale ilçesi ziyaretinde kayısı üreticisinin sorunlarını ele aldı. Kayısı Birlik yeniden ve daha güçlü bir şekilde aktif edilmeli, dedi.

 

TARSİM DESTEK OLMALI

Kayısı sigortasını sil baştan düzenleyeceklerini belirten İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez, “TARSİM deprem bölgelerimizde çiftçiye destek olmalı ve yaraları sarmalı. Özellikle yıllar önce kapanan Kayısı Birlik yeniden ve daha güçlü bir şekilde aktif edilmeli çünkü çiftçinin bugün kayısıdaki en önemli eksik ayağı birlikte hareket edilememesi. Bu nedenle üretici ve çiftçiyi koruyan, kollayan ve örgütleyen bir Birlik kurulmalı. Kayısıyı mutlaka ilaç firmalarının radarına sokmalı ve ilaç sektöründe kayısının kullanım alanlarını oluşturmalıyız” dedi.

LİYAKATSİZLİK ÜLKENİN HER YERİNİ SARMIŞ

İYİ Parti Malatya Milletvekili Adayı Şeyhmus Göçmez konuşmasına şöyle devam etti:

“Depremin yaralarını hep birlikte sarmaya çalışıyoruz ve deprem maalesef üreticiyi de vurdu. Çiftçiyi de vurdu. Çiftçi üretemez ise bu fiyatlara yansır, fiyatlara yansıyınca mutfakta kazan kaynamaz. İYİ Parti iktidarında bizler tarladan mutfağımıza gelen ürünlerde yapacağımız çalışmalarla ailelerin mutfak masraflarını minimize edeceğiz. Başta Malatya’mız olmak üzere deprem bölgeleri yangın yerine dönmüş durumda. Denetimsizlik, liyakatsizlik, becerisizlik güzel ülkemizin her yerini sarmış durumda. İYİ Parti iktidarında liyakat önceliğimiz olacak her alanda denetim mutlak koşulda şart olacak” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme