Kayısı Festivali var mı?

RİZE Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı, 'Bugün dünyanın her yerinde o yörenin ürünlerinin festivalleri olur. Adana'da portakal festivali var, Malatya'da kayısı festivali, Isparta'da gül, Burdur'da lavanta festivali var. Ancak biz çayı bu şekilde kullanmıyoruz. ' dedi.

Rize Kent Konseyi’nin bölgenin giderek ithal bitkilerle donatılarak arka plana atılan doğal bitki yapısının ön plana çıkarılması ve şehir merkezindeki çevre düzenlemelerinde yerli bitkilerin kullanılmasına dikkat çekmek için düzenlediği programda kentin peyzajında çay bitkisinin kullanılması gerektiği vurgulandı.

RTEÜ Güzel Sanatlar, Tasarım Ve Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Dr. Ömer Lütfü Çorbacı “Rize İli Park ve Bahçelerindeki Bitki Taksonları ve Bitkiye Bakış Açımız “adlı sunum gerçekleştirdi. Dr. Çorbacı yörede yetişen çay bitkisinin kentin içinde yer bulması gerektiğini belirterek” Bugün dünyanın her yerinde o yörenin ürünlerinin festivalleri olur. Adana’da portakal festivali var, Malatya’da kayısı festivali, Isparta’da gül, Burdur’da lavanta festivali var. Ancak biz çayı bu şekilde kullanmıyoruz. Çay labirent parklar için çok uygun bitki. Biz çayı peyzaj değeriyle festivalde değerlendiremiyoruz. Çay bitkisini kent içinde bir şekilde kullanmamız lazım “şeklinde konuştu

Çayın yeterince tanıtılmadığı ile ilgili konuşan Dr. Ömer Lütfü Çorbacı Kayısı Festivali'ni örnek göstermesi bizim açımızdan dikkat çekti.

Malatya'da Kayısı Festivali var mı, sorusu akıllara geldi.

Haberin linki: http://www.kackartv.com.tr/cay-bitkisini-rize-nin-peyzajinda-kullanalim/14995/

Kaynak: Kaçkar TV
 

Bakmadan Geçme