Kermes gelirleri Arakan'a gönderildi

Malatya'da kadın sivil toplum kuruluşları tarafından açılan kermesten elde edilen 59 bin TL, Arakan'a gönderilmek üzere Türk Kızılayına teslim edildi.

Malatya’da kadın sivil toplum kuruluşları tarafından açılan kermesten elde edilen 59 bin TL, Arakan’a gönderilmek üzere Türk Kızılayına teslim edildi.

“Malatyalı kadınlardan Arakanlı kadınlara destek” sloganı ile geçtiğimiz günlerde Malatya’da açılan kermese STK’ların kadın komisyonları ve kolları destek vermişti. 5 gün süren kermesin sonunda Arakan için toplanan 59 bin 180 TL Türk Kızılayı Genel Merkezi Arakan Bağış hesabına gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılay Malatya Şube Başkanı Av. Umut Yalçın, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu etkinliğin topluma katmış olduğu farkındalıktan öte en büyük ve önemli özelliği, Türkiye çapında birden fazla sivil toplum kuruluşunun ortak bir amaç altında bir araya gelerek tek bir çatı altında faaliyet göstermiş olmasıdır. Toplumda farkındalığı artırmak amacını güden ve aynı zamanda çocuk, kadın, genç, yaşlı yüzbinlerce Arakanlı Müslüman’ın yarasına merhem olmak isteyen hayırsever kadınlar tarafından başlatılan bu kermes çalışması Türkiye’ye de faaliyette bulunan tüm STK’lar için de örnek bir davranıştır” dedi.

Bakmadan Geçme