Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin kaç bankamatik memuru var?

31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde birçok şey değişmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre sadece bir daire başkanlığında bankamatik memur diye tabir edilen işe gelmeyip maaş alan 13 çalışan varmış!


31 Mart seçimlerinden sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde birçok şey değişmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre sadece bir daire başkanlığında bankamatik memur diye tabir edilen işe gelmeyip maaş alan 13 çalışan varmış!

31 Mart seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, belediyede, MASKİ’de ve bağlı şirketlerde birçok kadro değişikliğine giderken daha önceki yönetimlerde görmediğimiz bir açıklama yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yaptığı resmi açıklamasına göre, sadece Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişinin bankamatik çalışan olduğu, hiç işe gelmediklerini tespit ettiklerini ve aynı tespit çalışmasını diğer birimlerde de sürdürecekleri ifade edildi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Mali zorlukların üstesinden gelmeye çalışılan bu dönemde belediye imkan ve kabiliyetine zarar veren bu tür durumlara müsamaha edilmesi mümkün değildir” denildi.

Aynı açıklamada Başkan Sami Er’in şu sözüne de yer verildi:

“Hemşerilerimizin hak ve menfaatini korumak birinci önceliğimizdir. Şehrimizi ayağa kaldırmak ve hemşerilerimizin bize verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. İsrafa, savurganlığa ve verimsizliğe son vererek insanımıza en iyi hizmeti götürmeye gayret edeceğiz.”

Belediye, MASKİ ve bağlı şirketler hesaba katıldığı zaman yaklaşık 6 bin çalışanı olan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin toplamda kaç bankamatik memura maaş verdiği merak konusu oldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAZILI AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:
Bazı haber siteleri ile sosyal medya mecralarında Malatya Büyükşehir Belediyesinin yeni dönem çalışmaları hakkında eksik ve yanlış değerlendirmelerin yapıldığı görüldüğünden aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur.

Belediye hizmetlerini daha verimli hale getirmek ve şehrin ihtiyaçlarını süratle karşılamak amacıyla Başkan Sami Er’in talimatıyla belediye bünyesinde kapsamlı bir çalışma başlatılmıştır, Bununla belediye kaynaklarını daha verimli kılmak ve insan kaynağından isabetli bir şekilde istifade etmek amaçlanmıştır. Belirtmek gerekir ki, mali yapı sağlamlığı olmadan ve çalışanların verimliliği sağlanmadan şehrin acil sorunlarına çözüm bulmak kolay olmayacaktır. 

Söz konusu çalışmada, belediyede çalışıyor gözüktüğü halde işe gelmeyen ve bankamatik memuru olarak bilinen personelin var olduğu görülmüştür. Sadece Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 13 kişinin bankamatik çalışan olduğu ve hiç işe gelmedikleri anlaşılmıştır. Aynı tespit çalışması diğer birimlerde de sürmektedir.  

Mali zorlukların üstesinden gelmeye çalışılan bu dönemde belediye imkan ve kabiliyetine zarar veren bu tür durumlara müsamaha edilmesi mümkün değildir. Depremin yaralarının sarıldığı bu dönemde bütün belediye çalışanlarının vazifelerini eksiksiz ve tam olarak yerine getirmelerini sağlamak idarenin görevidir. Malatyalıların hak ve menfaatine sahip çıkmak ve kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine set çekmek mecburiyetindeyiz.

İşini yapmayan ve bankamatik çalışan kişilerin yeniden görevlendirilmesi ve görev değişiklikleri elbette görev tanımları ve kabiliyetleri ile uyumlu olmaktadır. Bu bağlamda özellikle kültür ve sanat alanında çalışan ve sanatçı vasfıyla bilinen kişi ya da kişilerin, kabiliyetleriyle mütenasip işlerde görevlendirilmesi hususunda Başkan Sami Er’in talimatı vardır.  

Bu açıklama vesilesiyle Başkan Sami Er’in şu sözlerini kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz;

“Hemşerilerimizin hak ve menfaatini korumak birinci önceliğimizdir. Şehrimizi ayağa kaldırmak ve hemşerilerimizin bize verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek zorundayız. İsrafa, savurganlığa ve verimsizliğe son vererek insanımıza en iyi hizmeti götürmeye gayret edeceğiz.“

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yorumlar 7
Ali eren 19 Temmuz 2024 09:06

Öncelikle başkana başarılar dilerım . Ricamız özel kalemden kimseyı memur yapmasın kul hakkı .Büyükşehir belediyesi malesef hala bankamatik memur kadrosu. Müdür daire başkanı var göreve gelmiyorlar. vs kimse göreve gelmiyor.ayrıca belediyede tahsile önem verılmıyor. Çok başarılı khk lılar taşeronlar var.2 üniversıte örgun egitim mezunları var.bunlar degerlendirilsin .tahsile önem verılmıyor. Adamın varsa en iyi yerdesin. Örgün eğitim fakülte mezunlar 4. Gruba alınsın. Belediye tahsilli insanlara deger versin. Kalite her zaman iyidir.inşallah disiplini elden bırakılmasın . başkanım selam ve dua ile

Maruf 28 Mayıs 2024 08:58

Haberi servis etmek değil önemli olan, Bankamatik memuruna hangi işlemi yaptınız onu söyleyin. Hatta 5 yıl bankamatik memuruna göz yummuş müdür, daire başkanı hala belediyede çalışıyor mu çalışıyorsa nasıl bir işlem yapacaksınız?

Hasan 28 Mayıs 2024 07:23

İlhan başkanın gelmesi birşeyi değiştirmedi. Hala Çınarın adamları istediğini yapıyor. Nerde sorunlu birisi varsa İlhan başkan onla geziyor. İşgem hala aynı müteahhitlere iş veriyoruyor. Fen işleri hala aynı. Hala ortaklıklar devam ediyor. M. C. , O. Ç. , Y. K. , A. A. Ortaklıkları hala devam ediyor İlhan başkanda göz yumuyor. İşgem villaları hala devam. Yine arsa satmaya hazırlanıyorlar villalar için.. İlhan başkan niye borçları çıkarmıyor. Niye basındada yer alan bir çok ortaklıkları çıkmış bu personellerle çalışmaya devam ediyor

Ah MALATYA Ah 28 Mayıs 2024 06:11

Peki Bu İşe Gitmeyen Bankamatik Memurlarının Cezasını Kestilermi haklarında soruşturma açıldı mı Bu güne kadar işe gitmeyen bankamatik memuru dediğiniz Tüyü Bitmemiş Yetimin Öksüzün Hakkını Yiyen O 13 kişiyi Savcılığa Suç Duyurusunda bulundunuzmu Sadece Malatya büyükşehir belediyesine bağlı tüm birimlerini araştırsınlar Diğer ilçe belediyeleride araştırsınlar ve Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunsunlar Sami Er Bey'in Vicdanı Merhameti içinde Allah Korkusu Varsa bunu yapar Yapmaz ise işte o zaman o da kendisinden de Allah korkusu vicdan merhamet yoktur Not; Sevgili Gazeteci Yazarlarım Sizde Bu Haberinizi Ulusal TV haberlerinde ve Diğer Gazete Manşetlerinde Yayınlayın Yayınlarsanız işte O zaman Gerçek Haber yapılmış ve Yapmış olursunuz Kul Hakkı Yenilemiş Olur VESSELAM

Cumali Kara 27 Mayıs 2024 22:31

Sanki diğer belediyeler farklı. Yeşilyurt belediyesine bir el atsalar akılları durur. Değişen bir şey yok hala aynı hala işe gelmiyorlar. Kurumun yarısı kart basmıyor sahada görevlilermiş. Ya bir taneside demiyoki bu kart basmayan kişiler kim niye basmıyor bu araçlarlada niye takip cihazı yok. Gerçi olsada takip edeleri başkan yardımcıları susturuyor. Körler sağırlar birbirini ağırlar. M. C ye bağlı birimler hak getire ama bundanda olamaz Yeni başkanada yutturdular. Bütün kayıtlar kendilerinde var kimseye sormaya gerek yok tabiki görmek isterlerse

FAHRİ 27 Mayıs 2024 18:22

B. Şehir gündemi dağıtıyor. Elbette hiç göreve gelmeyen, Gürkan döneminde işe alınmış gereksiz bir çok personel olduğu biliniyordu. Öyle ki şirketler dahil bir çoğu sorunlu ve sadece maaş ödemek için istihdam edilmişliği konuşuldu. Ancak önce bu 17 Milyar borcun nedeni? Verilen ihaleler? Açıkça yolsuzluk yapıldığına dair üç ihale detaylı olarak bütün Malatya ile paylaşıldı. Ulusal haberlerde yer aldı. Milyarlarca TL belediye zarara uğratılmış. Sonuç ne? Gerçekten bu kadar borç var mı diye komisyon kurulmuş. Peki o borç diyelim teyit edildi? Gerisi ne olacak? Açıkça usulsüzlük olduğu iddia edilen ihalelerle ilgili suç duyurusu veya adli bir süreç başlatıldı mı? Bütün Malatya bunu merak ediyor?

Yusuf ASLAN 27 Mayıs 2024 16:45

Mahir bey Selahattin Gürkan döneminde özel kalemden kadro alıp memur olan müdür olanlar ve görevden alınanlar halen olmuş işe gelmiyor müdürleri tarafından korunuyorlar işe gelmesin diye talimatlar veriliyor bunlarıda araştırsınlar baksınlar kimlerin ne oldukları çıkar

Bakmadan Geçme