Malatya'da deprem… Ağır hasarlı evler tehlike saçıyor

Malatya'da saat 12:37'de 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ Sivrice depreminden sonra üç ilçede ağır hasar raporu almış evler tehlike saçıyor.

Malatya’da saat 12:37’de 5,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Elazığ Sivrice depreminden sonra üç ilçede ağır hasar raporu almış evler tehlike saçıyor.

Pütürge ilçesine bağlı Tepehan merkez üssünden meydana gelen deprem Malatya ile beraber çevre illerde hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre 5 kilometre derinliğindeki deprem 5,7 büyüklüğünde oldu.

AFAD verilerine göre ise 8 kilometre derinliğindeki deprem 5,2 büyüklüğünde kaydedildi.
24 Ocak akşamı Elazığ Sivrice depremi ile sarsılan Malatya’da bölgede ağır hasarlı evlerin halen yıkılmaması bu son depremden sonra panik oluşturdu.

Doğanyol, Pütürge ve Kale ilçesinde ağır hasarlı binalarında kriterlere uymadığı için kalan vatandaşlar çok tedirgin.

Kale ilçesinde ağır hasarlı evinde ikamet eden M.E Kayısı Haber’e konuştu.

M.E, “Evlerimiz ağır hasarlı ama bir şekilde yardım maddelerine uymadığımız için halen ağır hasar almış evimizde kalıyoruz. İmkânımız yok. Devletimizin bu imkânsızlığımıza el atmasını istiyoruz. Büyük depremden sonra bu kaçıncı deprem. Çok tedirginiz” diye ifade etti.

Konu ile ilgili konuşan ve ismini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Hem kira desteği hem de kredi desteğinden yararlanamıyorum. Ama ağır hasarlı evimde maddi durumumun olmayışından kalıyorum. Sizin aracılığınızla yetkililere soruyorum; ben ne yapacağım? Göz göre göre ağır hasarlı evimizde çocuklarımızla kalıyoruz. Bize bir şey olsa bunun sorumlusu kim olacak?” dedi.

Mahir Temur- Kayısı Haber

Bakmadan Geçme