Malatya'da o 3 isim görevden alındı

6 Şubat depremlerinden sonra birçok konuda Malatya merkezdeki belediyeler eleştirilirken üç ismin görevden alındığı öğrenildi.

6 Şubat depremlerinden sonra birçok konuda Malatya merkezdeki belediyeler eleştirilirken üç ismin görevden alındığı öğrenildi.

Haber: @mahirtemur

Asrın Felaketi olarak isimlendirilen ve aynı gün 2 büyük deprem yaşayan Malatya’da başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Yeşilyurt ve Battalgazi belediyeleri eleştiri oklarını üzerine çekmişti.

Yaptıkları ve yapamadıkları icraatlarla eleştiri konusu olan üç belediyede 3 isim görevden alındı, 3 isim ise göreve getirildi.

Malatya’da 3 basın müdürü görevden alındı.

FATİH AVCI GÖREVDEN ALINDI
6 Şubat depremlerinden 2 ay sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Avcı’nın Başkan Gürkan tarafından görevden alındığı kulislerde konuşuluyordu. Avcı’nın görevden alınıp başka bir birime yönlendirildiği ve yerine yine Büyükşehir Basın Biriminde çalışan Fatih Aydın’ın getirildiği öğrenildi.

 

 

*Fotoğraf: Fatih Avcı

MURAT ÇOLAK GÖREVDEN ALINDI
Battalgazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Murat Çolak, göreve Osman Güder seçildiği zaman atanmıştı. Yaklaşık 4 yıldır görevine devam eden Çolak’ı, Başkan Güder’in görevden aldığı bildirildi. Yerine ise Battalgazi Belediyesi basın biriminde görev yapan ve aynı zamanda AK Parti’nin seçim koordinasyonunda çalıştığı bilinen Tayfun Güngör’ün atandığı görüldü.

*Fotoğraf: Murat Çolak

ORHAN ATAK GÖREVDEN ALINDI
Yeşilyurt Belediyesi Basın Yayın Müdürü Orhan Atak ise Mehmet Çınar’ın Türkiye gündemine bomba gibi düşen Almanya krizinden sonra atanmıştı. Önceki Basın Yayın Müdürü İsa Yumuk, belediye eliyle Almanya’ya kaçak götürülen skandal gri pasaport krizinden sonra görevden alınmıştı.

Almanya krizinden sonra Yumuk’un yerine getirilen Orhan Atak’ın ise dün görevden alındığı bildirildi.

Ahmet Çakır döneminde Büyükşehir Belediyesi’nde işe başlayan Orhan Atak, Selahattin Gürkan Büyükşehir’in koltuğuna oturunca Yeşilyurt Belediyesi’ne geçmişti. Ahmet Çakır ile yakınlığı bilinen Orhan Atak’ın 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra görevden alınması dikkat çekti.

*Fotoğraf: Orhan Atak

MEHMET TÜRKOĞLU GELDİ
Orhan Atak’ın yerine ise daha önce Malatya Valiliğinde çalışan ve Mehmet Çınar başkan seçildikten sonra Yeşilyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak atanan Mehmet Türkoğlu’nun getirildiği öğrenildi. Türkoğlu da aynı İsa Yumuk gibi Almanya krizinden sonra kızağa çekilen isimlerdendi.

Ayrıca İsa Yumuk’un Mehmet Türkoğlu’nun yardımcısı olarak tekrar basın biriminde görev alacağı iddia edildi.

*Fotoğraf: Mehmet Türkoğlu

BU İSİMLER DE GÖREVDEN ALINDI
Öte yandan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder seçildikten sonra Büyükşehir Belediyesi’nde çalışırken Battalgazi Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne geçiş yapan ve daha sonra Battalgazi Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Acun’un ise tüm görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.

*Fotoğraf: Mehmet Acun

6 Şubat depremlerinden sonra faturayı başkalarına kesen başkanlardan biri de Selahattin Gürkan. MOTAŞ Genel Müdürü Cemal Erkoç’un görevden alındığı, Kültür A.Ş Genel Müdürü Akif Özbildirici’nin istifa ettiği ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Fatih Kerimoğlu’nun da inkar edilse de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Uzun süredir İstanbul’da yaşayan Kerimoğlu’nun haziran ayında sözleşmesi biteceği ve tekrar bir sözleşme yapılmayacağı iddia ediliyor.

@mahirtemur

Yorumlar 13
Mustafa Ertürk 03 Haziran 2023 15:01

Haber güzel, doğru ve gerçek bilgi almak dahada güzel. Şimdi bu görevden almalar ve uzaklaştırmalar “Günah Keçisi” misali olmuş. Görevden uzaklaşması veya istifa etmesi gereken üç ADET kocaman kocaman kelli felli adam dururken etkisiz personelin işten uzaklaştırışması traji komik. Ama balık baştan kokar. Yerle bir olmuş Malatyamız, depremde müdahalenin çok geç kalındığını fizandakiler dahi öğrenmişken malum partiye ve liderine p civarında oy çıkıyorsa burada bir ARIZA vardır. Mantıken ve tarihten gelen bilgiler Malatyalı seçmenlerin “SAHTE DİNDAR” tercihlerini ortaya koyuyor. Millet iradesi amenna. Ama bu kadar biatcılığı hiç bir bilim açıklayamaz. Şeker fabrikası, Sümerbank Mensucat, Tekel, Et ve Balık kurumu. Malatyalı emeklilerin 3/4 ü bu fabrikalardan emeklidir. Şimdi ise yerlerinde yeller esiyor ama yinede Celladına Aşık durumu söz konusu. SÜMERBANK MARŞI Eskişehir'de mine, İzmir'de tül duvaksın, Erzincan'da karlı yol, Hereke'de bayraksın. Beykoz'da kundurasın, Antalya da mendilsin, Malatya'da renklerle çiçeklenen bir dilsin. Öncüsün, öğretmensin, ana sütünden aksın, Duysun adını cihan sen bizim Sümerbanksın.” Mehmet Ergönül (Cumhuriyetin 50. yılında Sümerbank)

Malatyalı 22 Mayıs 2023 15:24

Bu siyasilerin hiçmi suçu olmaz hep olan bürokratlara oluyor, kendileri atayıp sonra yine kendileri görevden alıyor bahane görevlerini yapamadılar, peki görevini yerine getiremeyen belediye başkanları niçin hala görevde?

Enkazı görmeyenler 19 Mayıs 2023 18:13

Basın birimleri başkanlarının reklamıni iyi yapamadıkları için alınmıştır caf caflı haberlerle yineilletin gözünü boyamayı basarsalardı devam ederlerdi. Bence emlak ve imar daire başkanları konusulması gereken kişiler bunları günah keçisi yapmışlar asıl konular sümen altı olmuş. Şehir mezberelik bir halde acil yıkılması gereken binalar olduğu gibi duruyor kaldırımda yürürken yola değil havaya bakar olmuş insanlar kafamıza yada üzerimize ne düşecek diye.

Beyler 19 Mayıs 2023 13:41

Mahir Temur'dan ricamdır bunu da yaynla sitemim de sana aslında. Görevden alınan isimlerin aslında depremle vs ilgisi yok tamamen liyakat sorunu bu birinci. Fakat asıl problemi hiç dile getirmdiğin için sana kırgnım. Depremin ilk gününden beri yeşilyurtta çalışan personellere ayrımcılık yapıyorlar sen khk lısın sen yepaşlısın diye eziyet ediyorlar. devletin verdiği 5 bin tl depremzede parasını sayın çınar kendi insiyatifini kullanıp sadece khk personeline vermesi yepaş personelerine vermemesi çok üzücü insan kaynakları ve müdürler tamamen başkan insiyatifinde diye cevap vermeleri ve hakkımızı kimsenin savunmaması. ayrıca belirtmek isterim ki hafta içi hafta sonu mesai vermeden çalştırması 9 bin tl ye mahkım etmsi bunu duyurun lütfen

Kader hanım 19 Mayıs 2023 09:51

Körün gözü açılınca önce bastonu kırarmış,Osman başkan ayıp etmiş Acun”da onurlu bir davranış sergileyip istifayı basmış,sineye çekmemiş,koltuk için eğilip bükülmemiş.Osman başkanın attığı her adımı düzenleyen belediyenin yaptığı işlerde öncülük eden,başkandan fazla sevilen aranan,vatandaşların derdine derman olan biriydi Acun,büyük kayıp olmuş,şimdi Osman başkan düşünsün.

Emekli 19 Mayıs 2023 06:26

Motaşta şöför hareket memuruna yemek yediriyor sigara veriyor daha sonra hareket memuruda şöförün seferini iptal edip güzellik yapıyor bu işleri takip etmeyen şefler müdürler bu işi yapan hareket memuru halen görevde duruyor ama görevden alınan sadece genel müdür ya işini yapmayan diğer sorumlular onlar neden görevden alınmıyor hepsi genel müdürün ekibi değilmi

Alican 18 Mayıs 2023 21:33

Büyükşehir Belediyesinin Özel Kalem Müdiresi Esra Hanım'da naklen başka kuruma geçti. Madem Acun'u yazdın, onu da yazaydın. Bu arada Çınar Başkan belediyede bazı değişiklikler yapmış. Fen İşleri Müdürünü görevden almış. İnsan Kaynakları müdürünü değiştirmiş. Orayı da takip etmek gerek. 3 basın müdürü gitti, 2 özel Kalem gitti! Adaya veda edecek yeni kişi kim?

Mehmet 18 Mayıs 2023 15:16

Depremden dolayı kimse alınmadı görevden, beceriksiz oldukları için veya yalakalığı az yaptıkları için,beceremedikleri için görevden alımıslardır bize ne, ekibi kendileri kuruyorlar namuslu dürüst adamı kimse bir yere getirmez çünkü pislikleri ortaya çıkar. Bunların görevden alınması veya görevlerine devam etmesi Malatya'nın hangi yararına bize ne ki,çalışkan dürüst insanları eziyorlar belediyede, kimsenin sesi çıkmıyor. işe yaramaz yalakaları bir yere getiriliyor neden acaba. Başkanlar kendi beceriksizliğinin hesabını vermiyorlar kendi ekiplerini harcıyorlar işleri bittiği için kullanıp bir kenara atıyorlar. Liyakat liyakat liyakat... keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.............nokta

İmarcı 18 Mayıs 2023 15:02

Basın ekibini görevden alinca ne imar sorunumuz kalır, ne encümen ne de başkan. Herşey tıkırında maşallah. Tebrikler değerli başkanlar!!!

Ttt 18 Mayıs 2023 14:45

Masallah 4 ay sonra görevden alındığını ogrenmende iyi sorsaydin biz söylerdik herkes biliyordu zaten

Çolak 18 Mayıs 2023 14:44

battalgazininki varla yok arasındaydı. :)))

BASIN 18 Mayıs 2023 14:40

Bende başlığı okudum haberde heyecanla imar yapı zemin etüdü vb. Birimler ile ilgili kişilerin alındığını sandım. Hep basıncılar alınmış :) yav ne kadar garip yönetiliyoruz. Güleriz ağlanacak halimize

İyi 18 Mayıs 2023 14:17

iyi olmuş hatta süper olmuş

Bakmadan Geçme