Malatya'dan Kısa Kısa...

18 Nisan 2017 Salı gündemine ait güncel Malatya haber başlıklarına ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- Büyükelçiler Entegre Çevre Projesini inceledi

Çevreci yatırımlarda Türkiye’nin önde gelen Belediyelerinden birisi olan Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu alandaki yatırımları yabancı ülkeler tarafından da dikkat çekiyor.

11. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tarım Teknolojileri Makine Hayvancılık ve Gıda Fuarı’na katılmak amacıyla Malatya’ya gelen Lübnan Büyükelçisi Mansour Abdallh ile Moritanya İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Dhehbi Dhehbi Büyükşehir Belediyesi Malatya Entegre Çevre Projesi’nde incelemede bulundu. Malatya Entegre Çevre Projesini yerinde gören büyükelçiler, bilgi edinme talepleri üzerine Katı Atık Sahası’na götürülerek, yerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt’un yanı sıra ilgili şube müdür ve teknik personellerin de katıldığı inceleme sırasında, Katı Atık Sahasında büyükelçilere proje ile ilgili brifing verildi.

Büyükelçiler, Malatya Entegre Çevre Projesini bildiklerini ve ilgi duyduklarını belirterek, proje ile ilgili detaylı bilgiler alırken, memnuniyetlerini de dile getirdi.


- Arguvan Belediyespor'da bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor

Malatya’yı önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör lig’de (BAL) temsil edecek takımı belirleyecek baraj maçına hazırlanan Arguvan Belediyespor, mutlak galibiyet hedefliyor.

İnönü Üniversitesispor ile 23 Nisan Pazar günü Bölgesel Amatör Lig baraj maçına çıkacak Arguvan Belediyespor, hazırlıklarını sürdürüyor. Takımın Futbol Şube Sorumlusu Serdar Karakuş, galip gelip BAL’a yükselmek istediklerini söyledi. Arguvan temsilcisinde bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılıyor. Haftanın 3 günü Yeşiltepe Stadı’nda idman yapan Arguvan Belediyespor’da zorlu İnönü Üniversitesi maçı öncesinde eksik oyuncu bulunmuyor. Zorlu karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Futbol Şube Sorumlusu, Serdar Karakuş, İnönü Üniversitesispor ile oldukça zor bir 90 dakikaya çıkacaklarını söyleyerek, kazanan tarafın kendileri olmak istediğini ifade etti.

Karakuş, “Rakibimizi yenerek tarihimizde ilk kez BAL’a yükselmeyi hedefliyoruz. Malatya futbolu adına büyük önem taşıyan baraj maçına herkesi bekliyoruz. Gerçekten çok çalıştık ve Malatya amatör futbol sezonunda şampiyon olduk. Şimdi işimiz daha zor. Bölgesel Amatör Lige yükselebilmek için önümüzde tek 90 dakika var. Tabi rakibimizin gücünün farkındayız. Bana göre bu sezon BAL’da en istikrarlı ve iyi futbol oynayan birkaç takımdan biriydi İnönü Üniversitesi. Biz de gücümüz nispetinde bu maçta elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Tek düşüncemiz galip gelmek” ifadelerini kullandı.


- 5 oyuncu kırmızı kart görünce, maç erken bitti

Malatya Amatör Küme’de oynanan Malatya Galataspor-Malatya Fenerspor karşılaşmasında konuk ekibin 5 futbolcusu kırmızı kart görünce kurallar gereği maç erken bitti ve Malatya Fenerspor hükmen mağlup sayıldı.

Malatya 2. Amatör Küme Büyükler Ligi 5. hafta müsabakasında Malatya Galataspor ile Malatya Fenerspor karşılaştı. Konuk ekipte 5 oyuncu kırmızı kart görünce mücadelede erken tamamlandı. Malatya Galataspor hükmen galip ilan edildi.

Aynı ligde oynanan diğer karşılaşmalarda ise şu sonuçlar alındı:

Şire Pazarı Spor: 1 Tandoğan Spor: 7

M.Galata Spor : 2 M.Fenerspor : 1

Kale G.Birliği Spor: 1 Arapgir Spor: 3

Konak Bld.Spor : 1 Çatyol Bld. Spor: 3

Hekimhan Spor : 3 Polat Bld. Spor: 0 (H)

Doğanyol Bld. : 2 M.İdmanyurdu : 3

Bakmadan Geçme