Malatya'dan Kısa Kısa...

20 Nisan 2017 Perşembe gündemine ait güncel Malatya haber başlıklarına ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- Malatyalı sporcu Türkiye üçüncüsü oldu

Adana’da yapılan Liseler arası Türkiye Taekwondo Şampiyonasında Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Ali Karadogan 3. oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Vahap Genç, şampiyona öncesi Malatya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü olarak Muhammed Ali Kılay Spor Salonunda günde çift antrenman yaparak hazırlandıklarını söyledi. Daha öncede Türkiye şampiyonlarında derece yaptıklarını belirten Genç, “Spor tesislerimizde yaklaşık 400 gencimizi taekwondoyla buluşturuyoruz. Gençlere sporun yanı sıra vatan, bayrak sevgisini, saygı ve sevgiyi de öğretiyoruz” dedi.

Hedeflerinin taekwondo da Malatya’yı ve Türkiye’yi zirveye çıkarmak olduğunu ifade eden Genç, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, madde bağımlılığından uzak durması adına spor faaliyetlerinin önemini biliyoruz ve bu yönde mücadele ediyoruz” diye konuştu.


- Gövük Mahallesinde çocuklar için yaptırılan oyun parkı hizmete girdi

Yazıhan Belediyesi tarafından Gövük Mahallesinde çocuklar için yaptırılan oyun parkı hizmete girdi.

Yazıhan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler merkez mahallelerde olduğu gibi, kırsal mahallelerde de çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu kapsamda Gövük Mahallesinde yaptırılan park alanı ve çevresinde de düzenleme çalışması yapılarak park hizmete sunuldu.

Mahallede çocukların güvenle oynayabileceği bir park yaptıklarını belirten Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güven ve huzur içinde eğlenebilmesi bizlerin en büyük görevidir. Çağdaş ve modern bir Yazıhan oluşturabilmek için ilçemize yeni yeşil alanlar, parklar ve bahçeler kazandırmak için çalışıyoruz. Yeni parklarımız ile çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın oturup soluk alabilecekleri, keyifli zaman geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Yeni hizmete sunduğumuz parkın bu anlamda hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


- Sahir Abacı MAFSAD'ın  konuğu oluyor

Fotoğraf Sanatçısı Sahir Abacı Cuma akşamı MAFSAD’ın konuğu oluyor. Sahir Abacı’nın birbirinden güzel fotoğraflarını görmek, zamana, mekana ve insana tanıklık etmek isteyen herkes bu güzel sunum, söyleşiye katılabilecek.

Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği bünyesinde bulunan SODES Fehmi Kolçak Fotoğraf Atölyesinde, 21 Nisan 2017 tarihinde saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan sunum söyleşinin fotoğrafseverler tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan, Fotoğraf Sanatçısı Sahir Abacı’yı MAFSAD’ta ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, bütün sanatseverleri bu güzel söyleşi için derneklerine davet etti.

Bakmadan Geçme