Malatya'dan Kısa Kısa...

23 Nisan 2017 Pazar gündemine ait güncel Malatya haber başlıklarına ve detaylarına tek sayfadan ulaşın...

- Başkan Akdemir'den Miraç Kandili kutlaması

Kale Belediye Başkanı Cemal Akdemir, Miraç Kandilini kutlayarak, bu gecenin güzel bir şekilde idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

Akdemir, Miraç’ın tertemiz bir kulluğa geçiş olduğunu dile getirerek, "Bu mübarek geceyi gaflet içerisinde geçirmemeli, Allah’a karşı şükran borçlarımızı ödemeliyiz. Müslümanlar için çok önemli olan bu gecede namaz kılmalı, Kur’an okumalı ve Allah’tan af ile bağış dilemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle dindaşlarımızın, soydaşlarımızın ve hemşehrilerimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecede yapılan duaların, İslam Dünyasının ve ülkemizin birlik, dirlik ve beraberliğine, kardeşliğimizin güçlenmesine, insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile ayrıca, 15 Temmuz’da Hakk’a yürüyen demokrasi kahramanlarımızı, iç ve dış güvenlik harekatında Şahadet şerbetini içen şehitlerimizi de şükran ve rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.


- Başkan Eser Miraç Kandilini kutladı

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Miraç Kandilini kutlayarak, “Bu gecenin birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesine, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıların ortadan kalkmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Miracın, Hz. Peygamberin şahsında insanlığın önüne açılmış sınırsız bir terakki ufku olduğuna dikkat çeken Başkan Eser, “Miraç hadisesi, insanın Yüce Allah’a yükseldiği, yaklaştığı, Allah’la kendisi arasındaki bütün perdelerin kalktığı kutsal ve manevi bir yolculuğun Allah’ın sevgili Resulü şahsında gerçekleştiği müstesna bir vakıadır. Bu gece vesilesiyle Yüce Rabbimizden; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, ülkemizde ve İslam coğrafyasındaki sıkıntıları ortadan kaldırması için niyazda bulunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bütün Müslümanların Miraç Kandillerini tebrik eder, bu mübarek gecenin kalplerimizi ve gönüllerimizi aydınlatmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim” şeklinde konuştu.


- Yeni Malatyaspor U21 1. Ligi'nde son dakikada yediği golle yıkıldı

U21 1.Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, deplasmanda Giresunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Şampiyonluk mücadelesi veren Malatya temsilcisi, Furkan Yiğit’in 85. dakikada attığı golle maçı 1-0 öne geçti ancak rakip takım uzatmaların 90+4’üncü dakikasında Erol Can Akdağ’ın ayağından bulduğu golle skoru 1-1 yaptı. Bulancak İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Egemen Artun, Tülay Ceylan, Sedat Uçar, Özge Kılıç hakem üçlüsü yönetti. Yeni Malatyaspor ile Giresunspor U21 1.Ligi’nin 29. haftasında karşı karşıya geldi. Konuk takım Yeni Malatyaspor 90 dakikalık bölümde rakibi karşısında üstün bir oyun ortaya koydu. Dakika 85’i gösterirken, Furkan Yiğit’in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Herkes maç bu skorla bitecek diye düşünürken, ev sahibi takımdan Erol Can Akdağ sahneye çıktı ve skoru 1-1 yaptı. Golün santrasını bile yapmayan hakem Egemen Artun, karşılaşmanın 1-1 bittiğini tayin etti. Sarı kırmızılı gençler puanı 5 yaparak, maç fazlasıyla lider Gaziantep Bş.’un önünde liderliğe yükseldi.

Yeni Malatyaspor, ligin 30. Haftasında sahasında Göztepe ile karşı karşıya gelecek.


- İşitme engellilere yönelik işitme testi yaptırıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü ile Si-Ser işitme cihazları firması işbirliğinde, Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğüne üye olan işitme engelli vatandaşlara yönelik işitme testi yaptırıldı.

İşitme testi ile ilgili olarak bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, “Engelliler Merkezimize üye olup da hastaneye gidemeyen işitme engelli arkadaşlarımıza, uzmanlar tarafından işitme testi yaptırılmaktadır. Merkezimizde alanlarında uzman hekimlerimiz işitme testi yapıyorlar. Yapılan testlerin sonuçlarına bakarak yaptıkları tespitlere göre kimini hastanelere, kimini test merkezlerine, kimilerini de uzman doktorlara yönlendirmek suretiyle özellikle başlangıç aşamasında olan hastaların işitme problemleri daha da ilerlemeden tedavi edilmesi yoluna gidiliyor. Ben katkıda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm engelli kardeşlerimize daha sağlıklı, huzurlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı. İşitme testini yapan Selahattin Koktay da, engelli vatandaşlara yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerden dolayı başta Başkan Çakır olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti. Koktay, “Burada işitme engelli vatandaşlarımıza yaptığımız ilk aşama işitme testi sonucuna göre gerek işitme cihazları gerekse hastanelere yönlendirilmeleri hususunda yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.


- Sahir Abacı MAFSAD'ın konuğu oldu

Fotoğraf sanatçısı Sahir Abacı, Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD)’ni ziyaret ederek, fotoğraf üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Basın İlan Kurumu Müdürü Nihat Abacı, MAFSAD Yönetim Kurulu Başkanı İnan Orhan, Kızılay Şube Başkanı Umut Yalçın, doğa ve çevre aktivisti İzzet Berktaş, MAFSAD üyeleri ve birçok sanatseverin katıldığı söyleşi programında fotoğrafseverlerle tecrübelerini paylaşan Sahir Abacı, fotoğraf çalışmalarını proje temelli yürüttüğünü, çektiği fotoğraflarla sosyal mesajlar vermeye çalıştığını söyledi.

Abacı’nın söyleşi sırasında yaptığı fotoğraf sunumları oldukça ilgi görürken Abacı, izleyicilerin sorularını da yanıtladı.

Abacı, bir izleyicinin “Fotoğraflarınızda kırmızı rengini yoğun bir şekilde kullanmışsınız, bunun sebebi nedir acaba?” şeklindeki sorusuna, “Bütün renkleri önemsiyorum fakat kırmızının fotoğrafta daha belirgin, can alıcı olduğunu düşünüyor ve bu yüzden kırmızıyı özellikle kullanmaya çalışıyorum” şeklinde cevap verdi.

Söyleşinin ardından grupla hatıra fotoğrafı çeken Sahir Abacı’ya MAFSAD Başkan Yardımcısı Yılmaz Konuk tarafından günün anısına plaket takdim edildi. Fotoğraf Sanatçısı Sahir Abacı da “Fotoğraflar” isimli kitabını imzalayarak MAFSAD kitaplığına hediye etti.


- Doğa Cadde'den pamuk şekerli 23 Nisan kutlaması

Malatya Doğa Cadde Alışveriş Merkezinde 23 Nisan büyük bir coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Dağa Cadde’de yapılan etkinlikte çocuklara Türk Bayrağı ve pamuk şeker dağıtılarak çocukların bayramı kutlandı. Etkinlikte ayrıca palyaçolar çocukların yüzüne resim çizdiler. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte çocuklar bir hayli eğlenirken, etkinlikte çocuklara çeşitli hediyeler de verildi. Etkinlikle alakalı konuşan Doğa Cadde AVM Müdürü Cemile Gezer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayarak, “Ben, her 23 Nisan’da ülkemizdeki ve Dünyadaki her çocuğun bu özel ve anlamlı günün önemini anlayabilmesini ve bu eşsiz vatan toprağının rengi, dili, dini farklı olan yüzlerce çocuğun sevinciyle aydınlanmasını umut ediyorum. Bizlere düşen görev, Ata’mızın armağan ettiği bu bayramı hem Ata’mızın emanetinin sahibi olduğumuzu göstermek hem de Ata’mızın hatırasını en güzel biçimde anlatmak olmalıdır. Ben bu vesile ile çocuklarımızın hayatta hayalini kurdukları tüm güzelliklere sahip olabilmelerini her yeni güne aydınlık bir kalple uyanmalarını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme